Günde 400 testin yapıldığı Meclis'te HDP'li bir milletvekilinde koronavirüs tespit edildiği öğrenildi. 

TBMM’de günlerdir üst üste gelen korona vakalarına bir yenisi eklendi. Son olarak HDP’li bir vekilin testi pozitif çıktı.

Günde 400 testin yapıldığı Meclis’te pandemi timleri kuruldu.

 Salgının TBMM’ye sıçramasının ardından Covid-19 Kriz Yönetim Komisyonu oluşturuldu.

Başta ziyaretçi yasağı olmak üzere bir dizi önlem alınan Meclis’te son dönemde artan vaka sayıları üzerine yeni tedbirler alındı.

TBMM Genel Sekreterliği tarafından yayınlanan genelge ile 100. Yıl Bahçe Lokantası ve Üyeler Lokantası hariç tüm lokantalar, çay ocakları kapatıldı. Personelin, yerleşke içinde sosyal mesafe, maske ve el hijyeni başta olmak üzere temizliğe hassasiyetle riayet etmesi istendi.

Tedbirler kapsamında Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı, Destek Hizmetleri Başkanlığı ve TBMM Koruma Daire Başkanlığı tarafından pandemi timleri oluşturulmasına karar verildi. Timler alınan kararların uygulanması başta olmak üzere salgınla mücadelede uygulanan önlemlerin denetiminden sorumlu olacak, TBMM Yerleşkesi ve eklentilerinde ortaya çıkacak ihlaller için tutanak düzenleyebilecek ve tutanaklara istinaden gerekli idari yaptırımlar uygulanacak.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından yapılan açıklamada, bir milletvekilinde koronavirüs tespit edildiği bildirildi. Söz konusu milletvekilinin ismi açıklanmazken, sağlık durumunun iyi olduğu ve tedavisine devam edildiği aktarıldı.

HDP Grup Başkanvekilleri Hakkı Saruhan Oluç ve Meral Danış Beştaş imzasıyla yapılan ortak yazılı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının etkilerinin bir süredir Meclis'te de artarak görüldüğü vurgulandı.

Açıklamada, HDP TBMM Grubu'nun bulunduğu katta, bir temizlik personelinin hafta başında Covid-19 olduğunun tespit edildiği belirtildi. Grup başkanvekillerinin açıklamasında, "Bunun ardından çay ocağı, kat personeli, danışmanlar ve milletvekillerinin test yaptırmaları kararı alınmıştır. Bu kapsamda yapılan ilk testlerde maalesef bir vekilimizin de enfekte olduğu anlaşılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Konuyla ilgili olarak HDP tarafından yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Koronavirüs salgınının etkileri bir süredir Meclis’te de artarak görülmektedir. Grup salonumuzun da bulunduğu katta bir temizlik personelinin enfekte olduğu hafta başında tespit edilmiştir. Bunun ardından çay ocağı, kat personeli, danışmanlar ve milletvekillerinin test yaptırmaları kararı alınmıştır.

Bu kapsamda yapılan ilk testlerde maalesef bir vekilimizin de enfekte olduğu anlaşılmıştır. Kendisi şu anda doktor kontrolü altındadır, sağlık durumu iyiye gitmektedir.

Bu konuda bulaşının artmaması için maske, fiziki mesafe ve hijyene dikkat etme tedbirlerinin aksatılmaksızın hem Meclis’te hem de Meclis dışında uygulanması konusunda kararlı ve özenli olmaya devam edeceğiz."

19 PERSONELDE KORONAVİRÜS TESPİT EDİLMİŞTİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, yaptığı açıklamada pandemi sürecinin başından bu yana TBMM'de 11 personelde koronavirüs tespit edildiğini, bunlardan 7'sinin tedavilerinin tamamlanarak işe döndüğünü, diğerlerinin tedavisinin devam ettiğini açıklamıştı.

Şentop’un açıklamalarının ardından TBMM Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede, "Meclis'te 6 personelin Covid-19 testi pozitif çıktı" denilmişti.

Böylece tespit edilen yeni vakalarla birlikte TBMM'de salgının başından bu yana testi pozitif çıkan personel sayısı 19'a yükselmişti.

Editör: TE Bilişim