Suyun Ph değeri sağlığımız için kritik öneme sahiptir ve pH 7.3 ila 8.5 arasında olan sular alkali sudur sağlıklı olarak derecelendirilir.

Ph NEDİR?

Ph, bir maddenin ne kadar asidik veya ne kadar bazik olduğunu anlamanızı sağlayan; o maddedeki elektrik yüklü parçacıkların ölçümüdür.

pH’ın teknik tanımı, hidrojen iyonunun (H+) aktivitesinin bir ölçüsü olması ve hidrojen iyonu aktivitesinin logaritmasının tersi olarak rapor edilmesidir.  Bu nedenle, pH'ı 7 olan bir su, litre hidrojen iyonu başına 10-7 mol içerir;  oysa pH 6 litrede 10-6 mol içerir.  pH ölçeği 0 ila 14 arasındadır.

KARACİĞER VE KALP SORUNLARI YAŞAMAK İSTEMİYORSANIZ İÇTİĞİNİZ SUYA DİKKAT EDİN!

Günümüzde çevresel etkenler, stres, dengesiz beslenme gibi durumlar vücuttaki asit seviyesini arttırır. İç organımızda yüke sebep olan bu durum kemik yoğunluğunun azalması, karaciğer ve kalp sorunları olarak karşımıza çıkar.

PH DEĞERİ YÜKSEK SUYUN VÜCUDUMUZA ZARARLARI

Karşımıza ortalama değerin üzerinde çıkan bu Ph derecesine sahip sular alkali su olarak adlandırılmaktadır. Bu suların tadı acı olabilir ve bazı cilt sorunlarına sebep olabilir. Bu kişilerin rahatsızlıklarına göre farklılık gösteren bir durumdur.

 Son yıllarda her ne kadar alkali suyun faydalarıyla ilgili haberler yaygın olsa da bu iddiaları destekleyen kanıtların yapılması gerekmektedir. Son olarak suyun Ph değeri ile birlikte mineral özelliklerine de dikkat etmeliyiz. BuzSu arıtma cihazları suyun sağlıklı Ph derecesini ve minerallerini koruyarak, güvenli suya erişmenizi sağlar.

Editör: Gökçe Sevim