Türkiye, 'çadır skandalını' konuşmaya devam ediyor. Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel, 6 Şubat'ta meydana gelen merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardından bölgedeki "yetersizliğiyle" gündem olan Kızılay’ın, depremin üçüncü gününde AHBAP Derneği’ne 46 milyon lira karşılığında çadır sattığını ortaya çıkarmıştı.

AHBAP doğruladı
AHBAP sosyal medya hesabından, söz konusu bilgileri doğrulayan bir açıklama yapmıştı.

Açıklamada, "Arkadaşlarımız, Kızılay’ın iştirakinde olan Kızılay Çadır ve Tekstil A.Ş ile görüşme gerçekleştirdiler. Ellerinde 2050 adet olduğunu öğrendiğimiz çadırların sözleşmesini hemen yaptık ve ertesi sabah 2050 tane çadırı deprem bölgesine gönderdik" sözlerini ifade etmişti.

KIZILAY AHBAP'A gıda da satmış
Son olarak Fox TV'de İlker Karagöz'ün konuğu olan AHBAP Başkanı Haluk Levent, Kızılay'dan gıda da satın aldıklarını ifade etmişti.

Levent, "Kızılay'dan barbunya, konserve aldık. Muhatap ben miyim? Bir dakika bile önemli. Kızılay yönetimi karar alır, parayı iade eder. Onu ben bilemem" sözlerini ifade etti.

Şahan Gökbakardan Kınık'a: "Barbunya kaça?"
Son olarak ünlü komedyen ve oyuncu Şahan Gökbakar, AHBAP Derneği’ne çadır ve gıda satışı yaptığı ortaya çıkan Kızılay’a tepki gösterdi. 

Gökbakar sosyal medya hesabından Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın fotoğrafını paylaşarak, “Barbunya kaça?” dedi.

şahan gökbakar

Editör: Merve Kankan