Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, CNN Türk'te katıldığı bir programda Millet İttifakı'nı eleştirip Cumhur İttifakı'nın ortakları Recep Tayyip Erdoğan ile Devlet Bahçeli'ye övgüler yağdırdı. Övgünün dozunu kaçıran Sayan, söylemleriyle gündem oldu. 

Savcı Sayan programda, "Sayın Erdoğan'a ve Bahçeli'ye destek vermek bana göre vatani, insani, daha ileriye götüreceğim bu işi imâni bir görevdir." ifadelerini kullandı. Sayan'ın sözleri tepkilere neden olurken, sosyal medyada da eleştirilerin odağı oldu.

Sayan'ın söylemleri Twitter'da ti'ye alınırken, bir yorumda, "Savcı Sayan tarafından güncellenmiş haliyle imanın şartları; 1) Allah'ın varlığına inanmak. 2) Meleklere inanmak. 3) Kitaplara inanmak. 4) Peygamberlere inanmak. 5) Ahiret gününe inanmak. 6) Kadere inanmak. 7) Erdoğan ve Bahçeli'ye destek olmak." denildi.

İLGİNÇ ÇIKIŞLARIYLA BİLİNİYORDU

Bir süre CHP Ağrı İl Başkanlığı’nı yürüten ve Deniz Baykal’ın sağ kolu olarak da bilinen Savcı Sayan, parti üyeliği ile bağdaşmayan eylem ve söylemleri nedeniyle İl Disiplin Kurulu’na sevk edilerek, CHP Ağrı İl Yönetim Kurulu’nun oy birliği ile partiden ihraç edilmişti. Haziran 2015 seçimlerinde büyük bir sürprizle AKP’den milletvekili adayı olan ve 2018 seçimlerinde AKP'den Ağrı Belediye Başkanı seçilen Sayan, son olarak da Ağrı sokaklarında otomatik silah taşıyan yakınları ve korumalarıyla gezdiği görüntülerle tepki çekmişti.

Editör: Yadigar Hanım