14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi'ne sayılı günler kala seçim anketleri de tahmini sonuçları ortaya çıkarıyor. Çok çekişmeli geçeceği görülen Cumhurbaşkanlığı seçiminin ise ikinci tura kalıp kalmayacağı merakla bekleniyor.

Konsensus Araştırma Şirketi'nin sahibi ve Genel Müdürü Murat Sarı, yaptıkları son ankette Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın oylarına dikkat çekti. Sarı, "Ak Parti+ MHP yüzde 53.6 alıyor, adayı Tayyip Erdoğan bunun 2 puan altında, bu ne demek? İttifak seçmeninin bir kesimi Erdoğan'a oy vermiyor, bu seçimde bu oran daha da arttı diye düşünüyorum. MHP'ye, Yeniden Refah'a oy verecek ama Erdoğan'a vermeyecek bir kitle var, bu çok göz ardı ediliyor" dedi.

Sözcü yazarı Ruhat Mengi'ye konuşan Sarı, seçimin ikinci tura kalmayacağını söyledi. Bunu ispatlayamayacağını, ancak böyle bir hava olmadığını dile getiren Sarı, "Oyları birbirine çok yakın, 2 taraf da birinci turda bitmesi için elinden geleni yapacak ve biri geçecek. Erdoğan'ın ve Kılıçdaroğlu'nun oy potansiyelleri eşit çıkıyor. Kılıçdaroğlu'nun oylarında artış var, ama Erdoğan'ın oyları öyle çok fazla düşmedi." ifadelerini kullandı.

"KK 2.5 PUAN ÖNDE GÖRÜNÜYOR"

MetroPoll Araştırma Başkanı Özer Sencar da geçtiğimiz günlerde, sosyal medya hesabından son anket sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki yarışta son duruma dair şu ifadelere yer vermişti:

"Mart ayı bulgularına göre KK 2.5 puan RTE’nin önünde görülüyor."

HANGİ ADAYA OY VERİRSİNİZ?...

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, 12-17 Mart 2023 tarihleri arasında 2 bin 560 katılımcı ile Cati Nuts 2 yöntemi kullanarak gerçekleştirdiği anketinin sonuçlarını paylaşmıştı.

"Bugün Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa hangi adaya oy verirsiniz?" sorusunda Kemal Kılıçdaroğlu diyenlerin oranı 53.5, Recep Tayyip Erdoğan diyenlerin oranı 39.7.

Ankette ayrıca seçmenin 2. turdaki tercihi de soruldu. Halkın yüzde 57'si Kılıçdaroğlu, yüzde 43'ü de Erdoğan yanıtını verdi.

Editör: Yadigar Hanım