HABERERK / ÖZEL HABER

Trabzon halkı yıllardır demiryolu bekliyor. Hemen her seçim öncesinde “Trabzon’a demiryolu projesi” yazılarak reklamlar yapılır ve vaadler verilir. Ancak ortada proje yok. 14 Mayıs seçimleri öncesinde de yine aynı manzara ile karşı karşıyayız. Trabzon halkı haklı olarak soruyor, “Şimdi proje ve temel atma haberleri duyabilecek miyiz?”

Geçtiğimiz günlerde miting yapmak için Trabzon’a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan yine benzer vaadlerde bulundu. Trabzonlu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu benzer vaadler ile doğduğu şehirde programlar yapıyor.

2019 yerel seçimlerinde Trabzon Belediye Başkan Adayı olan Murat Zorluoğlu’nun reklam afişi yine Trabzon demiryolu üzerineydi:

zorluoğlu afiş

2021 yılında yapılan ve yapılacak olan projeler hakkında açıklamalarda bulunan belediye başkanı Murat Zorluoğlu vaadini unutmuşçasına, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Trabzon İl Kongresi’nde verdiği demir yolu müjdesinin şehirde büyük heyecan yarattığını ifade etmişti: “Sayın Cumhurbaşkanımız demir yolu konusunu iki şekilde belirtti. Hem Güney'den gelecek demir yolu anlamında söyledi hem de doğu-batı istikametinde yani Akçaabat'tan Arsin'e kadar şeklinde ifade de bulundu. Bu tabii ki şehirde bir heyecan yarattı. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdesi nedeniyle mutlu olduk” demişti.

AYNI TAS AYNI HAMAM!

Son olarak AK Parti'nin Trabzon 1'inci sıra milletvekili adayı da olan Bakan Karaismailoğlu, Samsun-Trabzon- Sarp Hızlı Tren Hattı ile ilgili yazılı açıklamada bulundu. Türkiye’yi demir ağlarla ördüklerini belirten Karaismailoğlu, ülke genelinde 1400 kilometre tren işletmeciliği yapıldığını, buna yeni açılan Ankara-Sivas hattıyla birlikte 400 kilometre daha ilave edildiğini ifade etti. Toplam demiryolu uzunluğunun 13 bin 896 kilometreye çıktığını, hedeflerinin ve hayallerinin büyük olduğuna işaret eden Karaismailoğlu, planlarını da bu doğrultuda yaptıklarını aktardı.

‘TRABZON-SARP, 70 DAKİKAYA DÜŞECEK’

Karaismailoğlu, toplam uzunluğu 513 kilometre olacak Samsun-Trabzon-Sarp hızlı tren hattına ilişkin bilgi veren Karaismailoğlu, “Samsun-Sarp demiryolu projemiz için hızlı adımlar atacağız. Projenin merkezi Trabzon olacak. Hızlı tren hattıyla, seyahat süresi; Trabzon-Sarp 70 dakikaya, Trabzon-Samsun 2 saate, Trabzon-Ankara arasında 4,5 saate düşecektir. Yeni ihtiyaçlara göre projeler yapmaya devam edeceğiz. Milletimiz, vatanımız için çalışıyoruz. Biz icraat adamıyız. Biz konuşmayız, icraatlarımız konuşur. 21 yıldır ülkemizin dört bir köşesine kazandırdığımız projelerimiz de bunun en güzel göstergesidir. Doğu, batı, kuzey güney demeden ülkemizin her bir köşesinde yatırımızla imzamızı attık, atmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

Editör: Habererk Haber Merkezi