Sosyal medya hesaplarından mafya-siyaset-sermaye ilişkileri üzerine iddialarıyla gündemden düşmeyen ve iktidarın hedefinde olan Sedat Peker’in İstanbul Beykoz’daki evine silahlı saldırı düzenlendi.

Halk TV'nin haberine göre saldırı, bu sabah 09.30'da gerçekleşti. Peker'in evinin önüne gelen iki araçtan biri uzakta beklerken, diğer araç evin yakına gderek, kapıdaki görevliye Sedat Peker’in bilgisi dahilinde eve geldiğini söyledi. Araçtaki kişi kendisine yaklaşan görevlilere arabanın içinden ateş etti.

Yılmaz Günay ismindeki görevliye 3 kurşun isabet etti. Günay, ağır yaralı olarak Beykoz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Evde, Peker'in bilgisi dahilinde 6 kişinin güvenlik amacıyla kaldığı, 3'er kişilik vardiyalarla çalıştıkları öğrenildi.

Sedat Peker cephesi saldırıyı, suikast timi iddiasının ardından gözdağı olarak yorumladı. Sedat Peker’in dijital tecrite alınmasından sonra yurtdışında kurulan suikast timinin haricinde "Türkiye’deki yakınlarının da hepsine zarar veririz yani öldürürüz" mesajının iletildiğini söylüyor. Saldırıyı, Sedat Peker’in susmasını sağlamaya çalıştıkları yönünde yorumluyorlar.

Peker'in Beykoz Korusu’nun sınırları içinde yer alan ve 'tek mal varlığım' dediği evine el konulmuş, Milli Parklar ve Bahçeler'e devredilmişti

Editör: Yadigar Hanım