Sarsıcı paylaşımlarla gündemde olmaya devam eden Sedat Peker, dün yaptığı paylaşımlarda Mesut Yılmaz'a şantaj yaparak hapishaneden çıktığını açıklamıştı. Gazeteci Sabahattin Önkibar da bugün, Sedat Peker'i destekleyen videolu bir paylaşım yaptı.

Önkibar'ın YouTube'dan yayımladığı videodan bir kesit de paylaşan Peker, bugünkü paylaşımında ise "Mesut Yılmaz’ın o dönem ki en yakını olan yılların saygın gazetecisi Sabahattin abi (Önkibar), bakın kendisi de Mesut Yılmaz’ın ağzından olayı bugün anlatmış. Soruşturmayı başlatmak için başka ne delile ihtiyacınız var, söyleyin ben vereyim" dedi.

Peker Paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı:

1- Sayın savcılar, beni duyuyor musunuz? Şantaj yaptım diyorum, devrin başbakanına yaptım diyorum, mehmet cengiz de aracıydı diyorum. Paraların hangi akrabamızın hesabına yattığını söylüyorum. Akrabam Zafer Salman olayı doğruluyor. Bankalara neden bir yazı yazmıyorsunuz?

2- Haricen dediklerimi doğrulayan bir çok da delil çıktı. Bunlar yetmez mi? Ben suç örgütü lideriyim. Mesut Yılmaz’ın o dönem ki en yakını olan yılların saygın gazetecisi Sabahattin abi ( Önkibar), bakın kendisi de Mesut Yılmaz’ın ağzından olayı bugün anlatmış. Soruşturmayı

3- başlatmak için başka ne delile ihtiyacınız var, söyleyin ben vereyim. 40 yaşından genç kardeşlerim, her zaman ne derim; “Doğruların gözle görülmeyen orduları vardır ve onlar tam zamanında yetişirler”.

Önkibar Peker tarafından yayımlanan videoda şu ifadeleri kullanıyor:

"Mecbur kalmadıkça da cuma namazına bile gitmez.Gelelim bam teline. Yani Sedat Peker'in iddiasına olan tanıklığıma. Mesut Yılmaz bir gün telefon edip Nene Hatun Caddesi'nde bulunan çalışma ofisine çağırdı. 'Sen bütün Rizelileri tanıyorsun. Sedat Pekerle dostluğun var mı?" dedi. "Değil dostluğum tanışıklığım bile yok. Hiç karşılaşmadık" dedim. Canı sıkkındı, "Boşver o zaman." dedi ve anlatırsa kanal bulabileceğimi söyledim. Bunun üzerine "Bu adamın elinde benim oyun oynarken çekilmiş görüntülerin var." dedi. "Kesin mi" dememle, "Kesin. Kamuran Çörtük söyledi" dedi.

Düşünmeye başladım ve aklıma hemen geleni söyledim, "Mehmet Cengiz'in teyzesinin oğlu imiş öyle diyorlar"

Mesut Yılmaz, "Teyze oğlu değilmiş ama yakınlığı varmış. onu da çağırdım, konuşacağım" dedi.

Evet, değerli takipçilerim. Birebir tanık olduğum şey aynen budur. Şimdi diyeceksiniz ki bunu bugüne kadar niye anlatmadın? Sedat Peker açıklamasaydı yine anlatmayacaktım."

Editör: Yadigar Hanım