Deprem bölgesinde meydana gelen sel felaketinde ölü sayısı 10'a yükseldi. 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki ağır yıkım yaşanan deprem bölgelerini bu kez sel vurdu.

Deprem bölgesinde koordinatör olarak görev yapan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, sağanağın etkili olduğu Adıyamanın Tut ilçesinde, bir bahçedeki konteynerin suya kapılması sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 kişinin kaybolduğunu açıklamıştı. Ölü sayısının 10’a yükseldiği bildirildi.

Bölgeye Adıyaman ile Gölbaşı ilçesinden destek ekiplerin sevk edildiğini vurgulayan Hatipoğlu, şöyle konuştu:

"Destek ekiplerimizin ve araçlarımızın bir kısmı burada bir kısmı da yolu temizleyerek geliyor. Olayda 1 vatandaşımız vefat etti, 4 vatandaşımız kayıp. Ekiplerimiz arama çalışmalarını sürdürüyor. Diğer vatandaşlarımıza da ulaşmaya çalışıyoruz. En kısa zamanda inşallah vatandaşlarımıza ulaşmayı ümit ediyoruz. Gerçekten tüm bölgeyi derinden etkileyen bir afet. Vatandaşlarımızın kendi imkanlarıyla temin ettiği konteynerin sulara kapılması sonucu böyle bir olay oldu."

Adıyaman kent merkezinden geçen Eğriçay'ın taşması sonucu Atatürk Bulvarı'nda trafikte aksamalar yaşandı, cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. 

"4 VATANDAŞIMIZ KAYIP"

CNN Türk'e konuşan Adıyaman Koordinatör Valisi Gökmen Çiçek, "Selden dolayı etkilenme var, 4 vatandaşımız şu an kayıp görünüyor. Arama kurtarma ekipleri şu an bölgede çalışmaları sürdürüyor" dedi.

"HASTANE TAHLİYE EDİLİYOR"

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ise" Gece 3'ten sonra çok yoğun bir yağış oldu. İhbarlar var. Kurtarılmayı bekleyenler var. Vatandaşlarımız çok hareket etmesin, dışarı çıkmasın. Ciddi bir araç tahribatı var. Urfa tarihinde böyle bir yağış görmedi. İki günde yağan yağış 200 kilograma yaklaştı. Şu an ihbarlar var ama kayıp yok. 200 hastamız var hastanemizde onları tahliye ediyoruz. Yurttaşlar trafiğe çıkmasınlar. Dere kenarında olanlar yurttaşlarımızın da üst katlara ya da güvenli bölgelere geçmesini istiyoruz " dedi.

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılıç, "Dünden beri son yılların en fazla yağışı yaşanıyor. Merkezde çok ciddi bir can kaybımız yok. 3 kişi aranıyor, 1 kişi ise hayatını kaybetti. İki katlı üç katlı evlerinde en ufak hasar olmayan insanlar şu an çadırda yaşıyorlar" dedi.

SOYLU: DERE ETRAFINDA BULUNMAMAK GEREKİR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem bölgesi olan Adıyaman'da sele ilişkin yaptığı açıklamada, "Dere yataklarının etrafında bulunmamak gerekir. Tüm tedbirleri ilgili yerlerde arkadaşlarımızın uyarısı var" dedi.

Soylu açıklamasında, "Buradaki çalışmalar valilerimiz, jandarma komutamız, bölge müdürlerimiz burada. Yollar açık, elektrik, su var. Tedbirlerimiz ve uyarılarımız devam ediyor. Dere yataklarının etrafında bulunmamak gerekir. Tüm tedbirleri ilgili yerlerde arkadaşlarımızın uyarısı var" ifadelerine yer verdi.

Editör: Gökçe Sevim