Sevgililer Günü, aralarında Arjantin, İngiltere, Kanada, Fransa, Meksika, Güney Kore ve Amerika Birleşik Devletleri'nin de bulunduğu dünyanın birçok ülkesinde kutlanıyor.

Geleneksel olarak Sevgililer Günü'nde başka birine olan sevginizi kartlar, hediyeler ve sevgi mesajları göndererek gösterirsiniz. Çiftler birbirlerine kartlar veya hediyeler verirler, ancak aynı zamanda gizlice sevdiğiniz birine isimsiz olarak da bir şeyler gönderebilirsiniz.

Dünyanın En ‘Çapkın’ Ülkeleri Listesi: Türkiye birinci Dünyanın En ‘Çapkın’ Ülkeleri Listesi: Türkiye birinci

Popüler hediyeler arasında bir kutu çikolata, iki kişilik akşam yemeği ve çiçekler, özellikle de güller yer alır. Bazı insanlar çerçeveli bir fotoğraf veya şarkılardan oluşan bir liste gibi kişiselleştirilmiş hediyeler hazırlar veya birlikte özel bir etkinlik planlarlar.

Sevgililer Günü aynı zamanda evlenme teklif etmek veya evlenmek için de popüler bir gündür. Evlilik yıldönümünüzü asla unutmazsınız!

Sevgililer gününün tarihçesi

Sevgililer Günü , sevgililerin sevgilerini selamlama ve hediyelerle ifade ettikleri tatil (14 Şubat). Benzerlikleri göz önüne alındığında, tatilin kökeninin Roma festivaline dayandığı öne sürüldü. Lupercalia Şubat ortasında düzenlendi. Baharın gelişini kutlayan festivalde doğurganlık törenleri ve kadınların erkeklerle kura yoluyla eşleştirilmesi de yer aldı. 5. yüzyılın sonlarında PapaGelasius I, Lupercalia'nın kutlanmasını yasaklıyor ve bazen bunun yerine Aziz Sevgililer Günü'nün getirilmesine atfediliyor, ancak tatilin gerçek kökeni en iyi ihtimalle belirsiz. Sevgililer Günü yaklaşık 14. yüzyıla kadar romantik bir gün olarak kutlanmamıştı.

Rivayetlere göre, M.S 270 yılından sonra Aziz Valentine'yi anmak ve ruhunu hatırlamak için her sene 14 Şubat geldiğinde sevgililer, bu günü Aziz Valentine için kutlamaktadır.

 Efsaneye göre rahip, arkadaş olduğu ve bazı rivayetlere göre körlükten iyileşen gardiyanın kızına "Sevgiliniz'den" bir mektup imzalamış. Diğer hesaplar, bu tatile adını veren piskopos Ternili Aziz Valentine olduğunu iddia ediyor , ancak iki azizin aslında tek kişi olması da mümkün . Başka bir yaygın efsane şunu belirtmektedir:Aziz Valentine imparatorun emirlerine karşı geldi ve kocaları savaştan kurtarmak için çiftlerle gizlice evlendi. Bu nedenle bayram günü aşkla ilişkilendirilir .

Resmi mesajlar veyasevgililer günü 1500'lerde ortaya çıktı ve 1700'lerin sonlarında ticari olarak basılmış kartlar kullanılmaya başlandı. İlk ticari sevgililer günüAmerika Birleşik Devletleri 1800'lerin ortalarında basıldı. Sevgililer günü genellikle Roma aşk tanrısı Cupid'i geleneksel olarak duyguların merkezi olan kalplerle birlikte tasvir eder. Kuşların çiftleşme mevsiminin Şubat ortasında başladığı düşünüldüğünden kuşlar da günün sembolü haline geldi. Geleneksel hediyeler şunları içerir:şeker veçiçekler , özellikle kırmızı güller , güzelliğin ve aşkın simgesidir

Editör: Habererk Com