Denizlerde 15 Nisan'da başlayan av yasağı bugün sona erdi. Dip trol ve gırgır ağları ile avcılık için uygulanan genel av yasağının sona ermesiyle denize açılan balıkçılar, "Vira bismillah" dedi.

Doğu Karadeniz'de yeni sezon hazırlıklarını tamamlayan balıkçıların sezonun açılışını istavrit ile yaparken, balıkçılarına ağlarına ilk gün az miktarda tirsi ve mezgit de takıldı. Sezon öncesi 200 liraya satılan istavritin kilosu 100 liraya geriledi. Tezgahlarda yerini alan mezgit 75 lira, tirsi 100 lira, çupra 200 lira, barbun 125 lira ve zargana (sargan) 100 liradan satışa çıkarıldı.

'BU SEZON SIKINTILI GEÇER GİBİ'

Denize açılan balıkçılardan Ahmet Çoğalmış, havaların soğuması ile çeşitliliğin artacağını belirterek, "Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da istavritle sezona başladık. Tirsi, sargan ve mezgit de az miktarda avlandı. Havalar daha sıcak. Havalar soğursa çeşitler artar. Palamut sezonu, bu sene sıkıntılı geçer gibi. İstavrit ve hamsi ile bu sezon devam ederiz gibi" dedi.

'FİYATLAR İYİ AMA ÇEŞİT YOK'

İlk günlerden fazla balık olmadığını dile getiren Adem Davut Çağılcı da "Sezonumuz tüm balıkçılık camiasına hayırlı olsun. Havaların sıcak olması ile aslında tam anlamıyla sezona girmiş sayılmayız. Deniz suyu soğumadı. Tezgaha istavrit, mezgit ve tirsi geldi. Zaten müşteri de fazla yok. İlk günlerde böyle ama ilerleyen zamanlarda yoğunluk bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Balık almaya gelen Eda Bayram isimli vatandaş ise "Av sezonunun açıldığını öğrenince tezgahlara bakmaya geldim. İstavrit gelmiş yeni. Fiyatlar iyi ama çeşit yok. Havalar soğuyunca çeşitler artacaktır" diye konuştu.

DHA

Editör: Yadigar Hanım