Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, ikinci el otomobil satışlarıyla ilgili yeni düzenlemenin sinyali verdi. Bakanlığın geçtiğimiz yıl başlattığı ‘6 ay ve 6 bin km’ şartının şahısları da kapsaması ve ilan sitelerine fiyat düzenlemesi getirilmesi planlanıyor.

Bolat, göreve başladıktan sonra ilk kez otomotiv sektörünün çatı örgütleriyle bir araya geldi. Otomobil satışlarının gündeme geldiği görüşmede, ikinci el araç piyasasındaki fahiş fiyatlar ele alındı. Yatırım aracı haline gelen otomobilin alınır alınmaz ikinci el ilan sitelerinde liste fiyatının üzerindeki rakamlarla satışa konulmasının değerlendiği görüşmede, ikinci el araç sektörü temsilcileri ‘6 ay ve 6 bin km’ şartının sadece işletmeler için geçerli olmasının kayıt dışılığı artırdığına dikkat çekti. Bu uygulamanın ise otomobili yatırım aracı olarak görenler tarafından otomobil fiyatlarını artırdığı savunuldu.

Hürriyet'in haberine göre, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat'ın ilk sinyalini verdiği düzenlemede şahıslar için senede üç adetle sınırlı olan araç devir sayısının azaltılması ve ilan sitelerine herkesin istediği gibi araç fiyatı girememesini sağlayacak maddeler yer alıyor.

Bakanlık yetkililerinin, piyasa bozucu hareketleri engellemek için şahısları da kapsayacak düzenlemeler üzerinde çalıştıkları bildirildi.

Editör: Yadigar Hanım