Merhaba Habererk okuyucuları, şahsım Habererk ailesine katılmakla şeref duydum. Türkiye sevdamız ve Türk Milliyetçiliği kutlu mücadelesinde, sancı duyan kafa yoran insanlarla beraber olmak benim için mutluluk verici.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri 14 mayısta her ne kadar Recep Tayyip Erdoğan lehine gözükse de Kemal Kılıçdaroğlu açısından da bir umut kapısı oldu.

Sinan Ogan ilk turda seçimin kazananı gözükse de 28 Mayıs seçimlerinde alacağı pozisyon açısından açmazlarla dolu hikayesine yeni başlamış oldu.

Erdoğan’ın pazarlık konusu yapmadığı; Yardımcılık ve Bakanlıkları, ATA ittifakının pazarlık konusu yapmak istediği bakanlıklar açısından Özdağ’a verilecek Kırmızı kart mı olacak?  Erdoğan,  ATA ittifakını değil ona oy atmış seçmenin ikna yolunu seçeceğe benziyor.

Kılıçdaroğlu’nun ilk seçim stratejisinden anlaşılacağı gibi % 25'lere varan milliyetçi oylara talip olma yolu. Hem HDP (Yeşil Sol), hem milliyetçileri aynı potada nasıl birleştireceği merak konusu. Aslında bu seçimin kaybedeni PKK ve işbirlikçileri olmuştur.

Kılıçdaroğlu’nun, Sinan Oğan ile kapalı kapılar ardında görüşmeleri hız kazanmış. Kazanmış ama Meral Akşener’in bu görüşmelere nasıl cevap vereceği muamma. Ümit Özdağ’la yakınlaşması ile   bu duruma Meral Akşener ne diyecek? Bu yakınlaşma   İYİ partide kaynayan kazanı alevlendirecek mi yoksa Masadan Kalkıp tekrar oturan Akşener bu yakınlaşmayı hazmedecek mi?  Meral Akşener tutumu ne olacak merak konusu.

Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu’yla anlaşır ve destek açıklaması yaparsa;

Sinan Oğan’ın oyları konsilde olmadığından Kılıçdaroğlu’na yüzde 3 gibi destek olabilir. Ancak Erdoğan’a giden oy oranı da yüzde 1,5 civarında olacaktır. Bir kısım seçmeni sandığa gitmeyecektir. Buda seçimde etkisi olmayan bir durum ortaya çıkaracaktır.

Peki destek açıklaması yapmazsa ne olur?

 Aslında hiçbir değişen tablo olmaz. Siyasi kariyerini korur bir dahaki dönemin Liderleri arasında olur. Kaybedenler kulübünde yer almaz.  Kim kazanırsa kazansın, yine kazanan Sinan Oğan olur.

Sinan Ogan kendisine verilen oyların sadece milliyetçi oylar olmadığını idrak edemiyor. Tepki oyları olduğunu düşünmek istemiyor. Bu oy verenleri tabanı zannediyor. Oysaki her kesimden tepki oyu aldığını unutmamalı.   

 Seçim sonuçları ne olursa olsun genel Başkanlar değişecektir. Seçimden sonra Meral Akşener koltuğunu kaybeder, yerine Buğra Kavuncu  İYİ partinin lideri olur. CHP’nin yeni lideri de Ekrem İmamoğlu olur.