Sırbistan Başbakanı Ana Brnabic, Kosova'nın kuzeyinde Kosovalı Sırpların kurduğu barikatlarla yükselen gerilimi ve son günlerde yaşanan gelişmeleri Sırbistan Radyo ve Televizyonuna (RTS) değerlendirdi.

Eski Sırp polis memuru Dejan Pantic'in gözaltına alınmasına tepki gösteren Kosovalı Sırpların Kosova'nın kuzeyindeki sınır geçişlerine barikat kurmasının üzerinden 10 gün geçerken Brnabic, "Kosovalı Sırplar sadece kendi haklarını arıyor. Pantic'in nerede olduğunu, ilaçlarını alabilmesini talep ediyorlar" değerlendirmesini yaptı.

Kosova'nın Brüksel Antlaşması'na aykırı davrandığını savunan ve dün Sırbistan'ın Kosova sınırında yaşanan gösteri nedeniyle NATO'nun Kosova Gücü (KFOR) tarafından dikenli tel çekildiğini anımsatan Brnabic, şöyle dedi:

"Güvenlik güçleri mevcudiyetini artırıyor. Silahlı Kosova Polisinin bölgedeki varlığı da devam ediyor. Gerilimin daha da tırmanmasından endişe ediyorum. Barış ve istikrarın korunması için elimizden geleni yapacağız, ancak Kosovalı Sırplar için bir istikrar göremiyorum."

Editör: Habererk Habererk