19 Mayıs Töreninde İmamoğlu ve Silivri Zindanı Vurgusu

19 Mayıs Töreninde İmamoğlu ve Silivri Zindanı Vurgusu
19 Mayıs töreninde, Silivri'de tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu'nun temsilcileri, İmamoğlu'nun cumhuriyetin ikinci yüz yılı için mücadelesini ve adalet talebini vurguladı.

106. Yılı kutlanan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla İstanbul Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde bir tören düzenlendi. Törene, Silivri'de tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu temsilen CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İBB Başkanvekili Nuri Aslan ve Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Özbay'ın anıta çelenk koymasıyla sona erdi.

İBB'nin organize ettiği etkinlikte, Başkanvekili Aslan, İBB çelengini büyük alkışlar eşliğinde Atatürk anıtına bıraktı. 'Millet büyüktür' yazılı CHP çelengi ise CHP İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Erdem Kara tarafından anıta konuldu. Törenin ardından konuşan Aslan, "Bugün 19 Mayıs 1919'un aynısı yaşanıyormuş gibi. İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu cumhuriyetin ikinci yüz yılını inşa etmek için Silivri'den yola çıktı." dedi ve adaletin herkes için eşit uygulanması gerektiğini vurguladı.

Aslan, Ekrem İmamoğlu'nun Silivri'deki tutukluluğuna değinerek, Recep Tayyip Erdoğan'a uygulanan hukukun aynısının İmamoğlu için de talep edilmesi gerektiğini belirtti. CHP İstanbul İl Başkanı Çelik ise, Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında milletin fakruzaruret içinde olduğunu, Cumhuriyet kurumlarının aşındırıldığını ve demokrasinin zedelendiğini dile getirdi. Çelik, gençlerin mücadelede en önde olduğunu, İmamoğlu'nun ve siyasi tutsakların Silivri'den alınacağını ve Atatürk'ün emanetini geri alacaklarını söyledi.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.