Babacan: Erdoğan'ın Referandum Cesareti Yok, Milletvekili Transferine Yöneldi
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın anayasa değişikliği için referanduma gitme cesaretinin olmadığını, bu nedenle milletvekili transferine yöneldiğini iddia etti. Babacan, Halk TV'de İsmail Küçükkaya'ya yaptığı açıklamada, iktidarın milletvekillerini cezbetmek için korku ve teşvik yöntemlerini kullandığını belirtti. Ancak bu yöntemlerin yeterli olmayacağını, çünkü anayasa değişikliğinin 360 oyla gerçekleşmesi durumunda bile referandum gerektiğini vurguladı.
Babacan, Erdoğan'ın mevcut şartlarda referanduma gitmesinin kendi iktidarını ve cumhurbaşkanlığını riske atacağını, adeta bir güven oyu istemek anlamına geleceğini söyledi. Referandumda kaybedilmesi durumunda Erdoğan'ın devam edemeyeceğini de sözlerine ekledi. Bunun yerine, siyasi ortaklarının sayısını artırmaya çalışabileceğini ve DEM Partisi ile olası bir iş birliğini de değerlendirdi.
Ancak Babacan, DEM Partisi'nin böyle bir iş birliğinde dikkatli olması gerektiğini, Erdoğan'ın ana dil, vatandaşlık ve yerel yönetimler gibi konularda uzlaşma teklifleriyle DEM Partisi'ni etkilemeye çalışabileceğini belirtti. Ancak anayasa değişikliği sürecinin gizli oylama ve madde madde oylama şeklinde gerçekleşeceğini, bu nedenle sürecin kolay olmayacağını ve her bir maddenin ayrı ayrı değerlendirileceğini hatırlattı.
Kaynak:ANKA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.