Dışişleri Bakanlığı’ndan Biden’ın açıklamalarına jet yanıt! Dışişleri Bakanlığı’ndan Biden’ın açıklamalarına jet yanıt!

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları;

117 MARMARAY YAPTIRACAK PARA KASAMIZDA KALDI

Bugün Sakarya'da 528 milyon TL'lik yatırımın resim açılışını yapacak. İstikrar ve güven kuşkusuz bu 11 yılın en temel kavramları oldu. Mevcut uluslararası sitmede Türkiye gibi ülkeler söz konusu olduğunda, eğer bir kazanan varsa bir de kaybeden vardır. 2002 yılında Türkiye bütçesinin % 45'ini faiz ödemesine ayrıyordu şu anda % 13'ünü ayırılıyor. 11 yılda faizleri düşürmek suretiyle 117 Marmary yapacak kadar parayı ülkemize kazandırdık. Bu paralar da yollar inşa ettik. Okullar, üniversiteler inşaa ettik. Türkiye 11 yılda 642 lira kazanırken birileri de 642 milyar lira kaybetti. İstikrarın olduğu bir ülkede enflasyon düşer refah artar. Başarının tek sırrı insandır. Emek, istihdam, tüketim ve üretim hepsi insanın türevidir. Bizim yatırımı yapmamız gereken insandır.

Yetim hakkı yenmişse bununla mücadelede en başta biz oluruz anak iftera at tutmazsa iz bırakır mantğıyla olmamış şeyleri olmuş gibi gösterenleri ifa etmek de bizim görevimizdir.

ÇÖZÜK SÜRECİNİ HAREKETE GEÇİRENE KADAR TERÖR MESELESİ BİTMEDİ

Türkiye 30 yıldır terörle mücadele ediyor. Her gün acılar yaşadık. Her gün istişareler yaptık, nasıl bitiririz diye. Biz çözüm sürecini harekete geçirene kadar terör malesef bitmedi. 

LİBYA'DA 22 MİLYON SİLAH VAR

Dün Libyalı bir dostum yanımdaydı. Gece dertleştik uzun uzun. Şu an Libya'da 22 milyon silah var dedi. Ordunun dışında bu, halkta olan silah. Libya'nın nüfusu 6 milyon halbuki. Bu ne demektir. Libya büyük bir tehdit altında demektir. Orada fitilin ateşlenmesinde, birçok şeyi tamamiyle kaybedebilirler. 

ÖNÜMÜZDE İKİ SEÇENEK VAR

Önümüzdeki iki seçenek var, ya eski Türkiye devam edecek birileri kazanacak ya yeni Türkiye olaacak Türkiye kazanacak bazıları kaybedecek. Eski Türkiye gündemi belirleyen bir Türkiye'dir. Yeni Türkiye ise gündemi belirleyen bir ülkedir. Yolsuzluk adı altında başlatılan operasyonlar yeni Türkiye'nin inşası önüne çıkarılmış engellerdir. 

HSKY'YA SUÇ DUYURUSU

Bazı medya organlarına gizlilik esaslı dosyaları servis edenleri görüyoruz. Ben buradan suç duyurusunda bulunuyorum. HSYK açıklama yaptı, suç işledi, HSKY'yı millet yargılacak. Sen nasıl kalkıp adalet sarayının önünde bildiri dağıtacaksın? Böyle bir savcı adaletin yüz karasıdır. Yeni Türkiye'de egemenlik şarsız yargının olamaz. Her zaman hakkı savanan adaleti savunan bir ülke olmak için yeni Türkiye diyoruz.

HEM İÇERİDE HEM DE DIŞARIDA DİRENİŞ VAR

Eski Türkiye'nin alışkanlıklar yeni Türkiye'ye karşısında diremiyor, hem içeride hem de dışarıda direniş var. Bu saldırı başarısız olursa bundan sonra milletin iradesi yara almayacaktır. 

SALDIRI TOPYEKÜN MİLETİ HEDEF ALIYOR

Milletin iradesi meşruiyeti kabul etmiyoruz. 11 yıldır bu ülkenin istikametini millet çiziyor. Çizmeye de devam edecek, direnç ve saldırı topyekin milleti, Türkiye'nin istiklalini ve istikbalini hedef alıyor. Millet bize kal derken birilerinin git demesine hiç ama hiç kulak asmayız. 

Editör: TE Bilişim