Edirne'de 19 Mayıs töreni: CHP'nin yok sayılması tepki çekti
Edirne'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı töreninde yaşananlar tartışmalara neden oldu. Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak'ın konuşmasında sadece AK Parti ve MHP'yi selamlaması, CHP'den sert tepki çekti.
CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, yazılı bir açıklama yaparak İl Müdürü Ak'ın devlet memuru olmasına rağmen iktidar partisinin temsilcisi gibi davrandığını belirtti. Balkanlı, protokolü sayarken sadece AK Parti ve MHP il başkanlıklarının adlarının anıldığını, CHP'nin ise 'diğer siyasi partiler' şeklinde geçiştirildiğini vurguladı.
Balkanlı, bu durumun halkın iradesine büyük bir saygısızlık olduğunu, CHP'nin Türkiye'nin ana muhalefet ve birinci partisi olarak yok sayılmasının kabul edilemez olduğunu dile getirdi. Atatürk'ün gençliğe armağan ettiği bu anlamlı günde yaşananların Edirne kamuoyunda derin bir yara açtığını belirten Balkanlı, İl Müdürünü kamuoyundan özür dilemeye davet etti ve yaşananları görev suistimali olarak nitelendirdi.
Kaynak:ANKA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.