MHP Diyarbakır İl Teşkilatı dağıldı, eski başkan tutuklandı

MHP Diyarbakır İl Teşkilatı dağıldı, eski başkan tutuklandı
Diyarbakır'da kapısında kilit vurulan MHP'nin il başkanı ve bazı yönetim kurulu üyeleri gözaltına alınmıştı. Görevden alınan İl Başkanı Cihan Kayaalp tutuklandı.

Diyarbakır'da yayın yapan Tigris Haberden Murat Özbilek'in haberine göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda gece yarısı yapılan operasyonda görevden alınan MHP İl Başkanı Cihan Kayaalp ve bazı yönetim kurulu üyeleri gözaltına alınmıştı. 

MHP Diyarbakır eski il başkanı ve 3 yönetici tutuklama talebiyle adliyeye sevk edilmişti.

16 YAŞINDA ÇOCUĞA SİSTEMATİK CİNSEL İSTİSMAR İDDİASI

Kayaalp’ın tutuklanmasıyla ilgili bir başka iddia gündeme taşındı. T24’ten Candan Yıldız’ın haberine göre; Kayaalp’ın 16 yaşındaki bir çocuğa sistematik olarak cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. İddiaya göre istismarı öğrenen aile, Diyarbakır Emniyeti’ne MHP’li Cihan Kayaalp ve MHP örgütünden O.K. hakkında şikayette bulundu. Bunun üzerine şikayet Ankara Genel Merkez’e kadar emniyet kanallarından ulaştırıldı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile MHP Diyarbakır İl Teşkilatı’nın feshedildiğini binaya kilit vurulduğunu açıklamıştı. Yalçın’ın, ‘görüldüğü lüzum üzerine’ diyerek açıkladığı kararın, MHP Diyarbakır İl Başkanlığı’na yapılacak operasyon duyumuyla alındığı ortaya çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.