Özçağdaş, İzmir'den iktidara mesaj gönderdi: Gençlerin geleceği tehlikede
CHP İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla İzmir Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen 'Millet İradesine Sahip Çıkıyor' mitinginde konuştu. Özçağdaş, İzmir'in her zaman olduğu gibi Cumhuriyet'in kalesi olduğunu belirterek, son dönemlerde Yozgat, Konya ve Mersin gibi şehirlerde de yurttaşların AK Parti iktidarına tepki gösterdiğini ifade etti.
Özçağdaş, gençlerin geleceğe umutla bakmadıklarını, ciddi sorunlarla karşı karşıya olduklarını vurguladı. Türkiye'nin ulusal egemenlik ve gençlik konusunda istenen noktada olmadığını belirten Özçağdaş, sınırların yol geçen hanına döndüğünü ve ulusal egemenliğe hakaret edildiğini savundu. Bu durumun iktidarı umursamadığını da sözlerine ekledi. CHP'nin gençlerin sorunlarını çözmek için hazır olduğunu ve bu sorunları yurttaşlarla paylaşmak üzere İzmir'de bulunduklarını dile getirdi.
Gündoğdu Meydanı'ndaki kalabalığa değinen Özçağdaş, bu kalabalığın iktidara Konya, Yozgat ve Mersin'deki gibi bir mesaj verdiğini belirtti. İktidarın gençlerin geleceğini kötü etkilediğini, kendi çıkarları için ülkenin sistemini kittlediğini ve Ekrem İmamoğlu ile Cumhurbaşkanı adayını özgür bırakıp sandığı milletin önüne getirmesi gerektiğini söyledi.
Kaynak:ANKA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.