Yeniden Refah Partisi'nden 'Terörsüz Türkiye' süreci değerlendirmesi: Liderler zirvesi çağrısı
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'Terörsüz Türkiye' için Meclis'te komisyon kurulması önerisine ilişkin açıklama yaptı. Kılıç, parti olarak yeterli bilgiye sahip olmadıklarını ve bu nedenle 100 kişilik bir komisyonda yer almayı düşünmediklerini belirtti.
Kılıç, 'Terör örgütünün sözde fesih bildirisi' ve DEM Parti heyetinin açıklamaları arasında doğru yolu bulmakta zorlandıklarını dile getirdi. Meclis'te temsil edilen partilerin devlet tarafından doğrudan bilgilendirilmemesini eleştiren Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan liderler zirvesi toplanmasını ve partilere doğrudan bilgilendirme yapılmasını istedi.
Kılıç, İmralı'dan, terör örgütünden ve DEM Parti'den gelen mesajlar arasında doğru yolu bulmanın mümkün olmadığını vurguladı. 'Terörsüz Türkiye' sürecinin tüm Türkiye'nin desteğiyle yürütülmesi gerektiğini belirten Kılıç, terör örgütünün sözde fesih bildirisinde Türkiye'nin soykırımla suçlanmasını ve yetkililerin tepkisiz kalmasını eleştirdi. Ayrıca, KCK ve PYD/YPG tasfiye edilmeden sadece PKK'nın tasfiyesinin yeterli olmayacağını, sivil Anayasa tartışmalarının ise yersiz olduğunu ifade etti. Anayasa değişikliklerinin mutlaka referanduma sunulması gerektiğini de sözlerine ekledi.
Kaynak:ANKA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.