Kahramanmaraş merkezli depremde bölgeye ilk günden itibaren yardım bazı yardım tırlarının gasp edildiği gündeme gelmişti. Bugün sosyala medyaya düşen bir videoda ise AKP'li bir ilçe belediyesinin deprem bölgesine gönderdiği yardım tırındaki kolilerin Süleymancılar Cemaati'ne bağlı Mimar Sİnan Talebe Yurdu'na indirildiği ileri sürüldü.

Depremzede bir vatandaş tarafından kaydedilen görüntüde, Denizli'nin AKP'li Sarayköy İlçe Belediyesi'nin depremzedeler için gönderdiği 1 tır dolusu yardımın çok katlı bir bina önünde indirildiği görülüyor. Süleymancılar Cemaatine ait olduğu bildirilen Mimar Sinan Talebe Yurdu'na indirildiği iddia edilen görüntüde kaydı yapan kişi yardımların Ramazan ayında depremzedelere gönderileceği bilgisini aldığını, şoförün ise Hatay'dan Denizli'ye gelerek yükü boşalttığını anlattığını söylüyor.

Görüntünün sonunda ise takım elbiseli bir kişi kaydı yapan vatandaşa müdahale etmeye çalışıyor, başarılı olamayınca da olayı telefonla ilgili birimlere bildirdiği tahmin ediliyor.

Editör: Yadigar Hanım