Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mohammed Hassan Sheikh Mohamud, motokurye Yunus Emre Göçer’e çarparak ölümüne sebep olduğu gerekçesiyle yargılanıyor. İstanbul Fatih’te gerçekleşen kazada Göçer, Mohamud’un kullandığı aracın çarpması sonucu ağır yaralanmış ve daha sonra hayatını kaybetmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Mohamud’un “Taksirle ölüme neden olma” suçundan 2 ila 6 yıl arasında hapis cezası talep ediliyor.

16 Ocak’ta yapılacak duruşma öncesinde, Mohamud bugün ara celse için İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi ve tercüman eşliğinde ifade verdi. Mahkeme, ifadesinin ardından Mohamud hakkındaki yakalama kararını kaldırdı ve yurtdışı yasağını da sona erdirdi. Böylece Mohamud, serbest bırakıldı ve duruşmalardan muaf tutuldu.

Ankara Valiliği'nden 'sağanak yağış' uyarısı Ankara Valiliği'nden 'sağanak yağış' uyarısı

Kazanın meydana geldiği 30 Kasım 2023 tarihinde, Mohamud’un yönetimindeki 06 CD 4581 plakalı araç, Göçer’in kullandığı 16 AFL 804 plakalı motosiklete çarpmıştı. Göçer, kazadan sonra hastaneye kaldırılmış, ancak 6 Aralık’ta vefat etmişti. Müşteki Öznur Göçer, ilk ifadelerinde şikayetçi olduğunu belirtmiş, ancak 20 Aralık’taki ifadesinde herhangi bir şikayetinin olmadığını ifade etmişti. Duruşma sonrası Mohamud’un adliyeden ayrıldığı bilgisi alındı.

Kaynak: DHA