Kahramanmaraş'ta 6 Şubat günü meydana gelen 7,7 ve 7,6'lık sarsıcı iki büyük depremin 10. gününde yeni bir mucize yaşandı. 42 yaşındaki Melike İmamoğlu isimli kadın depremin 222. saatinde Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde yıkılan binanın enkazından sağ olarak kurtarıldı. İmamoğlu'nun vücudunda kırıklar olduğu da bildirildi.

Hayrullah Mahallesi Özdemirler Apartmanı’nda enkazda çalışma yapan İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma (İNDAK) ekipleri 'imdat' sesi üzerine enkazın altına yöneldi. Ekipler 42 yaşındaki Melike İmamoğlu’nun hayatta olduğunu belirledi ve temasa geçti. Göçük altında kalan kadın, UMKE ekiplerinin damar yolu açıp serum takmasının ardından enkazdan çıkarıldı. Hastaneye sevk edilen İmamoğlu’nun şuurunun açık olduğu öğrenildi.

İNDAK ekipleri, rekor kıran hayata dönüş operasyonu sonrası bir canı daha hayata döndürmenin sevinciyle hatıra fotoğrafı çektirdi

Kahramanmaraş'ta son olarak 77 yaşındaki Fatma Güngör, Ali Taş Mahallesi'ndeki 7 katlı Merve Apartmanı'nın enkazından 212 saat sonra kurtarılmıştı.

Editör: Yadigar Hanım