İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 2019 yılında sarfettiği "15 Temmuz'dan Suriyelilerin sayesinde kurtulduk" sözleri darbe girişiminin yıldönümünde sosyal medyada yeniden gündem oldu.

Twitter'da Whisper adlı kullanıcının paylaşımı ile gündem olan açıklamayı mizahi ve ironi içerikli haberler veren "zaytung" haberi zannedenler, "Türk Milletinden alamayacakları oyları, seçimlerde oy kullanacak Suriyelilerden almaya çalışıyorlar" şeklinde yorum yaptı.

Whisper'ın yaptığı paylaşıma gelen ironi dolu bazı yorumlar şöyle:

"Uçan F16 ya kafa atan adam hikayesinden daha garip bu? Açıklayabilen var mı? 15 Temmuz denen şeyden, Suriyeli’ler sayesinde kurtulmuşuz?"

"Ne alaka ya? Yeter artık bu Suriyeli seviciliğiniz! Ne yapmış Suriyeliler? Kimi kimden kurtarmış?"

"Ülkenin ismini yakında kuzey Suriye yada erabistan yaparlar, mantıklı"

"Bu Trabzonluların Suriyeli aşkı ne zaman peydah oldu yahu. Hepsi mi böyle, bi tek bu mu?"

"F 16 ya kafa atan Kahramana haksızlık Ama bu Süleyman bey."

"Kaç Suriyeli Gazi var, maaşa bağlandı mı?"

"Ne zaman demiş nerde demiş ispatlasana ve gerçekten buna inanan bi kitle Barbaros Şansal gibi bu milletin değerleriyle alay edip dolar yükselip TL düşünce sevinen dolarla şov yapan insanlarla aynı düşünceyi paylaşmak yazık yazık yazık"

"Köprüde gencecik askerleri katledenlerin Suriyeliler olduğunu kabul mu ediyor? Yoksa aklı mı firarda? Hoş ne yapsa bize Suriyelileri sempatik gösteremez, geldikleri gibi gidecekler"

Editör: Yadigar Hanım