Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hamit Çelik hakkındaki şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor. Google'a adı yazıldığında bile ilk karşımıza çıkanın hakkındaki şikayetler olduğunu görüyoruz.  Dr. Hamit Çelik'in 'Su diyeti' adı altında 'ilaçsız tedavi!' gibi dikkat çekici başlıklarla insanların dikkatini çektikten sonra tedavi sürecini hiçbir şekilde takip etmediği, hastalarıyla kaba bir üslupla konuştuğu iddia ediliyor. Bazı hastaların tedaviye başlamadan önce tedaviden vazgeçerek para iadesi talep etmesinin üzerine hastaların numaralarının engellendiği, hastalarla iletişime geçilmediği kaydediliyor. Maddi şikayetler bir yana meşhur 'su diyeti'ne başlayan bir hasta diyetin 6.günü hastahaneye kaldırılıyor ve Hamit Çelik'in uygun gördüğü diyet, hastanedeki doktorlar tarafından hastaya kesinlikle yasaklanıyor. Şikayet yazan hastaların çoğu doktorun ve asistanının kaba üslubundan yakınıyor. Dr. hakkındaki iddialar bu şekilde olmakla birlikte haberin devamında hastaların birinci ağızdan şikayetlerine de yer verdim.

İşte Dr. Hamit Çelik hakkındaki şikayetlerin bir kısmı:

*Instagram'da görüp yazdığım bugün için kampanyalı fiyattan denilip ilk başta diyetle ilgili bilgi verilmeden parayı ödedikten sonra bilgi verilen bir sistem! Hocayla görüştükten sonra tansiyon hapımı bırakmamı söyledi ama sonra tekrar yüksek tansiyon şikayetiyle doktora başvurdum. Ücret iadesi istediğimde ise farklı bir tavır takınıldı ö** bey tarafından. Ücreti ödedikten sonra da hiçbir şekilde fatura kesilmedi. Yasallık bu işin neresinde merak ediyorum?

*2 ay önce 4 bin tl gönderdim. Paramı geri vermiyorlar. Randevu da alamıyorum. Kimseye ulaşamıyorsun. Israrla yazınca para gelmedi diyorlar. İki ay oldu! Bakanlığada şikayet edeceğim. Hiçbir şekilde doktora ulaşılmıyor zaten. Hep aynı şeyleri tekrarlıyorlar ama ilerleme yok.

*Dr. Hamit çelik su diyeti tedavisi ile şifa dağıttığını söyleyerek, iddialı sözlerle başlangıçta güven ve merak uyandırıyor. Parayı ödemeden tedavi hakkında bilgi alamıyorsunuz. Bağırsak çalıştıran bir ilacı doktora yazdır ya da eczaneden kendin al diyor. Vitamini 1 defa yolladılar 2. Kere istiyorsan parasını ver eczaneden al diyorlar. 5 günde bir durumumuz hakkında mesajla bilgi veriyorum bazısına dönüş yapılmıyor, bazısını çok geç dönüş yapılıyor. Ve bu derdimi anlattığım uzun mesajlara gelen cevaplar 'devam, açlığa devam.' gibi cümleler. Açlıktan yemeğe geçince bir diyet listesi vereceğini söylüyor, verdiği liste diyet listesi değil, sağlıklı olan tüm yiyecek ve içecekleri alt alta yazmış. Defalarca ara öğün yapayım mı, porsiyon miktarı ne olmalı, beni sınırlandırın yemekle beraber kilo almaya başladım dediğim halde bana gelen cevap 'az ye, bir tabakla doymayı öğren'. Empatiden yoksun, rahatsız edici üslubu olan, ilaçsız tedavi diye reklam yapıp bana başka doktorların verdiği ilaçları kullanayım mı deyince kullan diyen. Baştan savma cevaplar. Bilimsel yanı ne hala anlamadım. Aylarca aç kaldım yemeğe geçince yine kilo aldım ve sağlık sorunlarımda hiçbir azalma olmadı. Zaten azalıp azalmadığını sormuyor, hiçbir şey sormuyor. Numaralarını paylaştığı hemşireler veya eczacı da sormuyor. Aylar sonra kullandığım vitamin ilacının adını sordum. Eczacı gönderdiği ilacın bile hatırlamıyor, içeriği hakkında bilgi veriyor. Bunun neresi tedavi? Bu nasıl hekimlik? Birkaç gün önce savcılığa suç duyurusunda bulundum. Hukuk mahkemesinden de dava açacağım. Ödediğim 3500 liranın tamamını istiyorum. Hatta manevi tazminat için de talepte bulunacağım. Zamanımı alan, güvenimi sarsan, umursamaz empatiden yoksunu bu üslubu ve sağlığıma faydadan çok zararı olan bu sistemi kabul etmiyorum.

*Hastaları ile ilgilenmeyen, oyalayan bir anlayış. Güven veriyor mu? Hayır. Hasta takibi konusunda yetersiz bir personel. Yönteme başlamadan kendinizi yanıltılmış hissedeceksiniz. Yeterli ve yetkin olmayan insanların başarılı olarak algılanması doğru değildir. İletişim becerileri eksik olduğunu kabul etmeniz için yüz kişiye mi ihtiyacınız var? Sağlıklı insanları sağlıklı personeller tedavi edebilir. Hafıza sorunu yaşayan veya hastasını takip edemeyenlerin başarılı olması olanaksızdır. Bir şeyi yüz defa söylüyor ve karşılığını alamıyorsak sorun var demektir. Sanırım bizim tepkilerimizi küçümsüyorsunuz küçük gördükleriniz büyük şeyler yaptığınızda anlayacaksınız. Ö** adlı bir danışman var. Bize kargo gönderildi diyor. Aradan haftalar geçiyor. Bu nedir? Aldatmadır. Diğer personeller sallıyor. Bununla ilgili kanıt belgeleri ilerleyen zamanda paylaşılacaktır.

*Dünyada çok az görünen boop hastalığıyla mücadele ederken bu doktora başvurdum. Bana kullandığın ilaçları bırak diyetine başla dedi ne tahlil istedi ne başka bir şey. 6. Günde az daha ölüyordum. Doktorum nasıl aniden ilacını bıraktırır dedi. 3500 TL mi iade istedim vermedi. Eşim avukat tüm hukuki yollara başvuracağım.

*Ödediğim parayı geri alamıyorum. Doktor Hamit Çelik'in su diyeti tedavisi için 26 Kasım 2022 de 3500 TL ödedim. 29 Kasım da vazgeçtiğimi ve para iademi istedim. Ekibi tarafından parayı 10 gündür oyalanıyorum. Muhasebeye bildirdik diyen diyen 2 telefon numarası var. Fakat bir türlü sorunum çözülmüyor.

*Ben annemle birlikte tedavi olmaya karar verdik. 8000 lira hesabına yatırdım. Ben tedavi için Hamit Çelik ile görüştüm annem daha sonra vazgeçti annem doktorla görüşmedi şimdi parasını iade istiyoruz vermiyorlar ben görüştüm kendi paramı istemiyorum annemin parasını verin. Ben güvenmiştim ama böyle yaparak güvenimi yıktılar. Ö** bey varmış muhasebe işlerine bakan arıyorum mesaj atıyorum cevap vermiyor s*** hanıma diyorum efendim ilgileneceğiz diyor. Para ile ilgili dönüş sağlamıyor.

*Dr. Hamit çelik'le bağlantıya geçtim ve su diyetine 10 gün önce başladım. Diyetin 6. Gününde hastaneye kaldırıldım. Epilepsi hastası olduğumu söylememe rağmen diyette hiçbir sıkıntı olmadığını söyledi bana. Ama hastaneye kaldırıldığımda Dr. kesinlikle yapmamam gerektiğini söylediler. Bende asistanlarını arayıp paramın iadesini istedim. Ama maalesef ki ne arayan ne de paramı iade eden oldu bende gereken yerlere şikayetimi bulunacağım.

*Annem şeker hastası şu an şekerini düşüremiyor bunun telaşına kapılıp dr. *** TV de görerek hesabına 4000 TL şu diyeti tedavisi için yatırıyor dün. Para hesaba yatana kadar asistanlarıyla iletişim çok rahatlıkla kuruluyor ne tuhaf ki akşam saatlerinde doktor beyle görüşme sağlanacak denmesine rağmen ayın 11'ine yani 11 gün sonrasına muayene WhatsApp ®'tan sağlanılacak diye belirtiliyor annem bunda bir sorun olduğunu fark edince telefonlara cevap verilmiyor verilince annem para iadesini istiyor bu nasıl bir şey güven yok ortada deyince başka biri erkek sen kendini ne sanıyorsun kimi tehdit ediyorsun bana emir veremezsin parayla beni satın alamazsın diyor. Bu nasıl bir terbiyesizliktir sen doktor ünvanı altında muayene olacak hastana desene madem hanımefendi yanlış anlaşılma var güvenebilirsiniz doktor bey yoğun vs asla böyle bir cevapla karşılaşmadık.

*Annemin şekeri yükselince devreye ben girdim dedim parayı almadan hastaya neden tedavinin 11 gün sonra olacağını belirtmediniz bana hakaretler ettiler az önce Sağlık Bakanlığına bildirimimizi yaptık yarın da TV kanallarına bildirimde bulunacağız insanları zor duruma sokmak nasıl oluyor yaşlı insanları annemin şekeri yükseldi iyice bu durumdan da bir şey olursa dava açılması için elimden geleni yapacağım. Her şeyin bir gururu efendiliği vardır ben nasıl yatırdıysam parayı muayene olmamışım tamam hanımefendi para iadesini yaparız sorun değil der adınızı korursunuz ben kınıyorum belki dr. ** iyi bir doktor bilemem ama her şeyden önce güven saygı herkes kendi adına yakışır şu an hesaba paranın iadesini bekliyoruz yapılmadığı takdirde annemi nasıl üzüyorlar şu an bende ilgili makamlarla görüşerek elimden geleni yapacağım.

*Dr. Hamit Çelik'e 1 ay önce 4000 TL yatırdım. Ancak doktorla görüşme yapmadan önce bana söyledikleri yan etkileri duyunca randevumu iptal ettim hiçbir tedavi almadım lakin hiçbir şekilde paramı iade etmediler. Ve beni her yerden engellediler. Büyük mağduriyet yaşamaktayım.

*Doktor Hamit Çelik 'e televizyonda izleyip annemi götürdüm. Ciddi bir ücret aldılar. Gereksiz birçok tahlil yaptılar. WhatsApp ®'dan takip edeceğim diyerek çok ağır bir reçete yazdı. Güvenerek başladık. Fakat be ilgi kısmı ne iyileşme kısmı gerçekleşmedi. Annem ilaçların etkisiyle hızlı kilo aldı. Ne hastane ne kendi ilgilenmedi. Hakkımızı helal etmiyoruz.

Editör: İlayda Şimşek