Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'e kulübün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 21 gün hak mahrumiyeti ile 50 bin lira para ceza ve Galatasaray'a da 200 bin lira ceza vermişti. İtirazları değerlendiren tahkim kurulu, cezaları kaldırdığını açıkladı.

Tahkim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Galatasaray A.Ş.’nin ve başkanı Dursun Aydın Özbek’in PFDK’nın 23.03.2023 tarih ve E.2022-2023/744 - K.2022-2023/946 sayılı kararına itirazı incelendi. Yapılan müzakere neticesinde;

- Galatasaray A.Ş.’nin, kulüp sosyal medya hesabından 18.03.2023 ile 19.03.2023 tarihlerinde yapılan paylaşımlarda yer alan sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle FDT’nin 36/1-d. maddesi uyarınca verilen 200.000,00 TL para cezasının itirazın kabulü ile kaldırılmasına, oybirliği ile karar verilmiştir.

- Galatasaray A.Ş.’nin başkanı Dursun Aydın Özbek’in, kulüp sosyal medya hesabından yapılan paylaşımlarda yer alan sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle FDT’nin 36/1-d ve 36/1-b maddeleri uyarınca verilen 21 gün hak mahrumiyeti ve 50.000,00 TL para cezasının kaldırılmasına, oybirliği ile karar verilmiştir."

Öte yandan Galatasaray'a taraftarının neden olduğu saha olayları nedeniyle verilen 56 bin liralık ceza ile merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı verilen 125 bin liralık ceza onadı.

FENERBAHÇE'NİN CEZALARI ONANDI

Kurul, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'a ise kulübün resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklama ve paylaşımlar nedeniyle verilen 200 bin lira para cezasının onanmasına karar verdi.

Fenerbahçe Kulübünün de taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat, kulüp resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklama ve paylaşımlar nedeniyle verilen toplam 420 bin liralık ceza ile söz konusu taraftarların elektronik bilet kapsamındaki kartlarının da bloke edilmesi kararlarını onadığını açıklandı.

Kurul, Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus'a 16 Mart'taki basın toplantısında sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle verilen 104 bin liralık para cezası kararını da onadı.

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR VE KONYASPOR'A CEZA YAĞDI

Kurul, Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasındaki VavaCars Fatih Karagümrük müsabakasında kırmızı kart gören Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu'na ihraç öncesi ve sonrasında hakeme yönelik sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle 2 resmi müsabakada soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 52 bin lira para cezası kararının da onandığını açıkladı.

Kurul, Konyaspor Kulübüne taraftarının neden olduğu saha olayları, merdiven boşluklarının boş bırakılmaması ve stadyuma usulsüz seyirci alınmasından dolayı verilen toplam 586 bin 500 lira para cezasını da onadı.

Editör: Yadigar Hanım