Tahtakuruları Fransa'da ve özellikle Paris bölgesinde hızla çoğalıyor. Bu istila,France sakinlerinin halk sağlığını tehdit ediyor ve hanelere pahalıya mal oluyor. Evlerimizin en umulmadık köşelerinde saklanan bu küçük parazitler olan tahtakuruları, şu anda Paris'te ve Fransa'nın her yerinde giderek artıyor.

Fransız Basınına  paylaştığı 29 Eylül 2023 tarihli haberine göre, tahta kurularının endişe verici şekilde çoğaldığı, Paris sinemalarından metrolara ve trenlere kadar çeşitli yerlerde ürediği bildirildi. Durumun ciddiyeti öyle ki, Paris belediye binasının birinci yardımcısı Emmanuel Grégoire hükümetten müdahale talebinde bulundu. Tahtakurulardaki bu önemli artışla mücadele etmek için. Bazı tahminlere göre yaklaşık altı evden biri bu istiladan etkileniyor; bu rakam önceki araştırmalarda belirtilenden çok daha endişe verici.

Paris  halkı için maliyetli olan bir halk sağlığı sorunu!

 Tahtakuruların varlığının gerçekten arttığına ve sadece birkaç insanı etkileyen izole bir olay olmadığına inanılıyor. Aslında, istila sayısının her beş yılda bir ikiye katlandığını, bunun da durumun ciddiyetini gösterdiğini söylüyor. Tahtakurular, sebep oldukları fiziksel ve psikolojik rahatsızlıkların yanı sıra, önemli ekonomik sonuçlar doğuran bir halk sağlığı sorunudur. Ulusal Sağlık Güvenliği Ajansı'nın (ANSES) yakın tarihli bir raporu, bu parazitlerin Fransız hanelerine 2017 ile 2022 arasında yılda yaklaşık 230 milyon avroya mal olduğunu gösteriyor.

 Tahtakuruların çoğalması devam ederse küçük, basit eylemlerin alışkanlıklarımızın bir parçası olması gerekecek . Otele veya AirBnb'ye vardığınızda valizinizi yatağın üzerine koymayın, seyahatten dönerken kişisel eşyalarınızı kontrol etmeyin, ikinci el satın aldığınız ürünleri 60°'de yıkamayın, hatta mobilyaları düzenli olarak süpürmeyin! uyarıları yapılıyor

Editör: Habererk Com