Genel

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir? Neleri Kapsar?

Abone Ol

Hayatın sürprizlerle dolu olduğunu kimi zaman sağlığımızla kimi zaman rutin olaylarla sıklıkla deneyimliyoruz. Özellikle “saatli bir bomba” niteliğinde olan vücudumuzun, pimini ne zaman çekeceği ve bizi nasıl bir durumla karşı karşıya getireceği büyük bir giz.

Sağlık sorunlarının bizi nerede ve hangi şartlarda bulacağını bilemeyiz ancak olası her ihtimale karşı hiç değilse işin maddi boyutunu güvence almanın yolunu biliyoruz; tamamlayıcı sağlık sigortası.

Bugün hemen her yerde karşımıza çıkan, altı çizilen ve vurgulanan sağlık sigortalarından biri olan tamamlayıcı sağlık sigortası hakkında bilgiler vereceğiz. Dilerseniz önce bu sigorta ürününün ne demek olduğuna bir göz atalım ve ardından detaylara geçelim.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

0 ila 80 yaş aralığındaki her vatandaş tamamlayıcı sağlık sigortasından faydalanabilir. Buradaki önemli kıstas, kişinin SGK’sının aktif durumda olmasıdır; SGK’sı bulunmayan kişilerin TSS’den yararlanması mümkün olmayacaktır.

18 yaş altı çocukların Genel Sağlık Sigortası, devlet tarafından ödenir bu nedenle 18 yaş altı olan çocuklara da tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmak mümkündür.


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Tamamlayicisaglik.com üzerinden fiyat teklifini hızlı, güvenilir ve kolay bir şekilde alabilirsiniz. Birden fazla sigorta şirketinin sunduğu TSS teklifini tek bir ekran üzerinden karşılaştırmalı olarak inceleyebilir ve size en uygun sigortayı hızlı bir şekilde oluşturabilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Vergi İndirimi Nedir?

Vergi indirimi avantajından gelir vergisi ödemekle yükümlü olan ve tamamlayıcı sağlık sigortası primlerini düzenli olarak ödeyen herkes faydalanabilir. Tamamlayıcı sağlık sigortası primlerini eksiksiz olarak ödediğini gösteren bir makbuz veya banka dekontunu iş yerine verdiğin takdirde poliçene ödediğin toplam primin %15’ini vergi iadesi olarak alabilirsin.

TSS, SGK’nın karşılamadığı hiçbir masrafı poliçe dahilinde tutmaz, yalnızca SGK’nın anlaşmalı olduğu hastanelerde tedavi imkânı sunar. TSS genel şartlarında kapsam dışı durumlardan birkaçı;

  • Savaş, isyan ya da ayaklanma gibi halk hareketlerinden doğan sağlık sorunları

  • Cürüm işlemek

  • Sigortalının kendisini bile isteğe tehlikeye atması

  • Yasaklı madde kullanımı

  • Nükleer rizikolar ya da kimyasal maddelerin açığa çıkması durumunda gelişen sağlık sorunları

  • Terör eylemlerinden doğan hasarlar

  • Sigortalının intihara teşebbüs etmesi neticesinde oluşan hastalık ve yaralanmalar

, Türkiye’nin önde gelen online sigorta pazarıdır. Doğru bilgi, müşteri memnuniyeti ve güvenilirlik anlayışımızı ilke edinerek çıktığımız bu yolda teknolojiden aldığımız güçle kaliteli ve hızlı sigortacılık hizmeti sunuyoruz. Aynı zamanda pazarda önder niteliğinde çalışmalara imza atmaya devam ediyoruz.