Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G’yi 6 yaşında evlendirmesi ve cinsel istismar suçlamasıyla açılan dava devam ediyor. Tv100'de ele alınan konu, programa katılanlar arasında gerginliğe neden oldu.

Tv100’de yayınlanan Sağlı Sollu programında tv100.com yazarları 6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirilerek istismara uğradığı iddiaları tartıştı. Söz konusu yaşananları onaylamadığını söyleyen Hacı Yakışıklı, “6 yaşındaki çocuğa yapılanı hiç kimse savunamaz. Ağzınızdan Kur’an Kursu lafı düşmüyor. Ben buna itiraz ediyorum. Toplumun her yerinde pislik var. Tertemiz toplumun içinde pislikler var. O pislikleri hep beraber ayıklayalım. Ama siz o pislikleri ayıklamak yerine Kur’an kurslarına, vakıflara iftira atıyorsunuz. Tecavüz ve Kur’an kursunu bir arada kullanıyorsunuz. O zaman biz de tecavüz ve CHP mi diyelim. Bütün İslami kavramları tecavüzle yan yana getiriyorsunuz ben buna itiraz ediyorum” dedi.

Hacı Yakışıklı'nın sözleriyle gerilen ortamda Barış Yarkadaş ise “Gir internete orada var. Bir değil iki değil” diye karşılık verdi.

Yakışıklı’nın “Bu olaylar CHP’de de oldu” demesi üzerine Barış Yarkadaş “Ben gittim üstüne ben aslanlar gibi. Siz gidebiliyor musunuz üstüne? Siz olayın üstünü örtmeye çalışıyorsunuz. Bu adam mı İslam’ı temsil ediyor Türkiye’de?” şeklinde tepki verdi.

Yakışıklı ise Yarkadaş’ın sözlerine sinirlenerek, “İdam et o zaman. Çocuğa tecavüz edilen idam edilmelidir diyebiliyor musun?” diye konuştu.

Editör: Yadigar Hanım