Demokrat Parti Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal üniversitedeki usulsuzluğe sosyal medya hesabından sessiz kalmadı.

Demokrat Parti Genel Başkanı Twitter hesabından üniversitelerde iktidar destekli torpil kadrolarına çok sert tepki gösterdi. Geleceğimizi emanet ettiğimiz üniversitelerin “siyasetin arka bahçesi” olduğunu ifade etti.

Gültekin Uysal’ın açıklamaları şu şekilde:

“Varlık sebebi olan erdem, estetik, etik gibi değerleri üretmesi, nesiller eliyle geleceğe taşıması gereken üniversitelerimizin içine düştüğü içler acısı hal! Üniversiteler iktidar destekli ve her türlü denetimden koruma garantili rektörlerin çiftliği,siyasetin arka bahçesi olmuş.”

"Bu ülkenin birliğinin, beraberliğinin teminatı, sağlıklı bir toplum yapısı İçin toplumsal mobilizasyonun aracı tüm vatandaşların kökenine, kimliğine, fikrine, tercihine bakmaksızın herkese fırsat eşitliğinin sağlanmasıdır. Toplumun bu ana kolonu derin yara almış durumda!"

"Toplumun alt gelir gruplarının tek başarı ve çıkış yolu kamucu eğitim yoluyla çevreden merkeze ulaşmak. Bugün maalesef gelir adaletsizliği eğitim adaletsizliğine dönüşmüş, ahbab-çavuş düzeni, kayırmacılık sistematik hale gelmiş fırsat eşitliğini yoketmiş durumda."

GÜLTEKİN UYSAL KİMDİR?

Gültekin Uysal, 1976 yılında Sami ve Ayşe çiftinin çocukları olarak memleketi Afyonkarahisar'da dünyaya geldi.

İlkokulu Afyonkarahisar merkezde Gedik Ahmet Paşa İlköğretim Okulunda, ortaokulu İstanbul Özel Üsküdar Fazilet Erkek Lisesinde tamamladı.

Üniversite eğitimine USA University of Houston'da Siyaset Bilimi alanında başladı. Bilkent Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümünü bitirdi. ABD Houston'da iki yıl yabancı dil eğitimi aldı.

2003 - 2005 yılları arasında Doğru Yol Partisi (DYP) Afyonkarahisar İl Başkanı görevinde bulundu.

Mayıs 2005'te DYP Büyük Kongresinde Genel İdare Kuruluna seçildi ve aynı dönem Gençlik Kollarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

2007 Milletvekili Genel Seçimlerinde Demokrat Parti 1. Sıra Afyonkarahisar Milletvekili Adayı oldu ama seçilemedi.

16 Mayıs 2009 Demokrat Parti 5. Olağanüstü Büyük Kongresi ile 14 Ocak 2011 Demokrat Parti 10. Olağan Büyük Kongresinde Genel İdare Kurulu Üyeliğine seçildi. Yerel Yönetimlerden Sorumlu DP Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

6 Mayıs 2012 yılında yapılan Demokrat Parti 8. Olağanüstü Büyük Kongresinde, genel başkanlık seçiminin salt çoğunluk aranmayan üçüncü turunda 444 delegenin oyunu alarak DP'nin yeni genel başkanı oldu.

İş hayatını 1943 yılında kurulan aile şirketi Reisoğlu Mermer'de sürdürdü.

Türk Ocağı Afyonkarahisar Şubesi Liberal Düşünce Topluluğu, Afyon Eğitim Vakfı, Yörük Türkmen Federasyonları gibi kuruluşlarda kurucu ve üye olarak görev yaptı.

Türkiye Günlüğü, Piyasa gibi dergilerde çevirileri yayımlandı.

2018 Milletvekili Genel Seçimleri'nde Millet İttifakı içerisinde yer alan Demokrat Parti, seçimlere İyi Parti listelerinden girdi. İyi Parti'nin Afyonkarahisar listesinde yer alan Gültekin Uysal, TBMM 27. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili seçildi. Daha sonra Uysal, 10 Temmuz 2018 tarihinde İyi Parti listelerinden istifa edip Demokrat Parti'ye geri döndü.

Gültekin Uysal, 7 Temmuz 2018'de TBMM'deki milletvekili yemin töreninde, "Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik cumhuriyet ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma, toplumun huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakatten ayrılmayacağıma büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim." ifadelerini kullandı.

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın TBMM Genel Kurul Konuşmaları, yasama faaliyetlerine ilişkin yazılı dökümanlara TBMM Gültekin Uysal sayfasından ulaşılabilmektedir.

İngilizce bilen Gültekin Uysal, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Gültekin Uysal’ın ismi 2008 DP Kongresi sırasında yaşanan olayla gündeme gelmişti. Habertürk’ün aktardığı bilgiye göre, 6 Ocak 2008 yılında gerçekleştirilen DP Kongresinde Genel Başkan Mehmet Ağar konuşmasının ardından yerine geçtiği sırada yanına gelen DP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Timur Gürgen, Ağar'a, “Sizi tebrik ediyorum sayın genel başkan, partiyi bu hallere düşürdünüz. Ne hallere düştük.” diyerek tepki gösterdi.

Gürgen’in sözlerinin ardından tartışma yaşandı. Dönemin DP Genel Başkan Yardımcısı Gültekin Uysal, yanında bulunan Gürgen’e kafa atmasıyla ortalık karışmış, Gürgen’in burnu kanamıştı. Olaylar, polisin araya girmesiyle güçlükle yatıştırılmıştı.

Editör: TE Bilişim