16 Eylül cumartesi gecesi Trabzon’da meydana gelen olayda, tartıştığı belirlenen Suriye uyruklu ve Kuveyt vatandaşı şahıslar arasında tartışma büyüyünce polise haber verilmiş. Polisin müdehalesi sırasında olaya müdehale eden Türk vatandaşı Kuveytli turisti yumruklayarak hastanelik etmişti. Sosyal medyaya ve haber kanallarına böyle yansıyan olayda, emniyet hemen harekete geçerek turisti yaralayan kişiyi gözaltına almış ve en üst düzeyden olmak üzere Kuveytli turiste geçmiş olsun ziyaretlerinde bulunulmuştu.

Ancak yaşananların böyle olmadığı ortaya çıktı. Günebakış gazetesinin özel haberine göre, olaya şahit olan Trabzonlu esnaflar Kuveytli turistin taşkınlık yaptığını ifade ettiler.

Kuveytli turistin Meydan bölgesindeki bir mekana dışarıdan yemek getirmeye çalıştığı, mekanda çalışan Suriyeli çalışanın ise Kuveytli turisti uyararak, dışarıdan mekana yiyecek getirmesinin doğru olmadığını söylediği belirtildi. Konuyu aktaran görgü tanıkları, Kuveytli turistin bu uyarı sonrasında çalışanlara tepki gösterdiği ve istediğini yapacağını söylediği kaydedildi. Çalışanların Kuveytli turisti rahatsızlık vermemesi konusunda uyardığı, aksi takdirde polisi çağıracaklarını söylediği anlatıldı. Aldı cevap karşısında taşkınlıklarına devam eden turistin, bölgeye çağırılan polislerle de tartıştığı ifade edildi. Polislerle anlaşamayan Kuveytli turistin bağırarak polislere el kol hareketleri yaptığı ve hem polislere hem de tartıştığı kişilere hakaret etmeye devam ettiği gözlendi. Kuveytli turistin bağırmaya devam etmesiyle birlikte çevredeki vatandaşların da olaya dahil olduğu, turistin sakinleşmesi için bölgeden uzaklaştırılmaya çalışıldığı iddia edildi. Fakat Kuveytli turistin sakinleşmediği ve hem polislere hem de çevredekilere hakaret etmeyi sürdürdüğü öğrenildi. Turistin taşkınlıklarını sonlandırmaması üzerine çevredeki bazı Türk vatandaşlarının duruma tepki gösterdiği, turistin onlara da bağırdığı iddia edildi. Daha sonra Kuveytli turistin olayı yatıştırmaya çalışan polislere bağırdığı ve hakaret ettiği, bu duruma dayanamayan bir Türk vatandaşının ise turistin üzerine saldırdığı kaydedildi. Çevredeki bazı vatandaşların da kavgayı ayırma çabaları sonuç vermezken, son olarak Türk vatandaşının Kuveytli turiste yumruk attığı ve yaraladığı gözlendi.

ÇIKARDIĞI İLK OLAY DEĞİLMİŞ!

Öte yandan, yaralanan Kuveytli turistin daha önce de bölgedeki bir mekanda olay çıkardığı öğrenildi. Bölgedeki bazı esnaflar, Kuveytli turistin daha önce de geldiği bir mekanda taşkınlık yaptığını, çalışanların kendisini uyarmasıyla sözlü tartışma yaşandığı kaydedildi. Esnafların yaşananlara şahit olduğu ama mağaza sahiplerinin konuşmama uyarıları sebebiyle konuşmaktan çekindikleri belirtildi.

Editör: Habererk Haber Merkezi