Haberpars yazarı İbrahim Erdem Karabulut’un yazısı şu şekilde:

Hani hedefimiz Turan'dı?
Hani ne oldu kızıl Elma hayalimize?
Türk birliği rüyasını yaşayan bağımsız Türk devletlerinin bir araya gelmesini sağlayan Kazakistan'da 10 günlük göstermelik bir sokağa dökülme ile bir tokatla uyandığımız rüya bitti.

Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Başbuğ Gazi Mustafa Kemal "Rusya birgün yıkılacak Türk soydaşlarımız kendi devletlerinde özgür kalacaktır " hazırlıklı olun demiştir.

Son Başbuğ MHP lideri Alparslan Türkeş Türk milliyetçilerini hazırlarken bu yolda yürümesini işaret etmiş " Hedefimiz kızıl Elma" diyerek en az üç kuşak gençliğe istikametin Türk birliği olduğunu ifade etmiştir.

Alparslan Türkeş'in bu hedefi ise Türk dünyasında ciddi bir yankı oluşturmuş bu hedefe yürüdüğü için Türk Dünyasının başbuğu olarak anılmasını sağlamıştır.

Nerede o yetişen gençliğin akademisyenleri?
Nerede o yetişen gençlerden oluşan bürokratlar?
Nerede Türk dünyası hayali kuran Devlet aklı?

Kominizmin gölgesinde yaşamış bir toplumun yapılan bir zam ile ülkede kaos çıkarması ne kadar inandırıcıdır.

Henüz kominizmin pençesinden kurtulduklarının şokunu üzerinden atamamış olan bir milletin yüz yıllarca korkularla bastırılmış duyguları nasıl olduda bir anda ülkeyi yağmalayacak kadar vandallığa dönüştü?

Kazakistan'da oynanan oyun, kurulan tuzak, sinsi olan, çirkin emelleri olan Türk birliğini yok etmek için hazırlanmış bir tezgahtır.

Bu tezgahı bozacak olan tek ülke ise Türkiye Cumhuriyeti devletidir.

Türk siyasetinde Türkiye Cumhuriyeti devletini yönetmeye talip siyasi partilerden sadece Zafer Partisinin bu kurulan tuzağı fark etmesi düşündürücüdür.
Neredeyse hemen, hemen her gün TV ekranlarında konuşan ekran bülbülleri akademisyenler, siyasiler, uzmanlar neden Kazakistan konusu üzerine tek kelime etmezler.
MHP Lideri devraldığı Alparslan Türkeş misyonunu taşıyan parti olarak kurulan Türk birliği ve bu birlikteki Türk ak saçlı ve ak sakallıları neden bir açıklama yapmazlar.

Kazakistan Türklerin Anayurdudur.
Türk Milletinin milletleşme merkezidir.
Türkistan (Yesi) Hoca Ahmet Yesevi'nin ışık yaktığı merkezdir.

Milli kimlikleri kominizm ile bastırılmış kendi ülkelerinde adeta azınlığa düşmüş olan Kazak milletini henüz Rusya dağılmadan planlar yapan ve dağılan Rusya'dan kurtulur kurtulmaz 30 yıl gibi bir sürede Kazak devletini kurup bastırılmış Millet duygusunu kendi milletine tekrar kazandıran, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü en büyük Türk lideri olarak benimseyen attığı neredeyse tüm adımları Türkiye Cumhuriyeti devletine göre atan Türk birliği hayalini gerçekleştirmek için rehber olarak Başbuğ Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rehber alan Kazakistanın gerçekten efsanesi olan Nursultan Nazarbayev biranda dünyanın en kötü adamı oldu.

Bir akıl tutulması yaşanıyor dünyada ve Türk dünyasında.

Bir anda dünyanın her yerinde karalama kampanyasının başlatılması ilginçtir.
Bağımsız Türk devletlerinde bu konuda ses çıkmaması ise dahada ilginçtir.

Dünyanın iki dev devleti olarak bilinen sağında Rusya solunda Çin olan devasa bir toprağa sahip millet duygusu bastırılmış bir toplumu her türlü baskı ve engellemelere rağmen tekrar özgüvenine kavuşturarak Devletleşemesini sağlayan Kazak Başbuğ Nursultan Nazarbayev bir anda dünyanın en kötü lideri durumuna düşürülmüştür.

Başta Türkiye ve bağımsız Türk devletlerinden hiçbir sesin çıkmaması şaşırtıcıdır.
Bunu anlatırken gösterilen gerekçeler ise dahada şaşırtıcıdır.

Nursultan nazarbayev başta ailesi olmak üzere çok zengin olmuştur, ülkenin kaynaklarını sadece kendileri yediği gibi yakın akrabalarını zengin etmiş.

Bunlar yetmezmiş gibi yandaşlarını, taraftarlarını, destekçilerini-de zengin etmiş fakat halkı yoksullaştırmıştır...

Galiba dünya aklını ekmek peynirle yedi...

Millet ise aklını geçici olarak kullanmayı reddetti ki ne Başta Türkiye olmak üzere ne Kazaklar ne Bağımsız Türk devletlerinden bir siyasi lider çıkıp Eyyyyyy Dünya diyemiyor.

Bu konuda tek adım atan, açıkça kendisinin ve kurucusu olduğu Zafer partisinin lideri Prof. Dr. Ümit Özdağ Kazakistan'da yaşanan olaylara bakışını ve Kazakistan gerçeğini cesurca ifade ederken Türk birligi hayalini kuran birey, kurum, kuruluş ve devletler tarafından bu hassasiyetinin karşılığını alacaktır...

Tarih bu cesur çıkışı not almıştır...
Kalın Sağlıcakla...

Editör: TE Bilişim