RUSYA TUVA TÜRKÜ SOYDAŞLARIMIZI ÖLÜME BÖYLE GÖNDERİYOR!

RUSYA TUVA TÜRKÜ SOYDAŞLARIMIZI ÖLÜME BÖYLE GÖNDERİYOR!
Rusya Ukrayna'da Türkleri ölüme göndermesi tepki çekti. Tuva Türklerinin bir uçak dolusu cenazesi memleketine gönderildiği bildirildi.

Gazeteci Gülsüm Khalilova Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle, savaşın başından beri bölgeden gelişmeleri aktararak Rusya'nın savaş meydanına gönderdiği azınlıkların videosunu yayınladığı bildirildi.

Khalilova, özerk bir Türk Cumhuriyeti olan Tuva'ya getirilen bir uçak dolusu cansız bedenin görüntülerini yayınladığı görüldü.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Khalilova, "Rusya Ukrayna savaşında azınlıkları ölüme göndermeye davam ediyor..." diyerek şu ifadeleri kullandı:

"Rusya'da Nüfusu sadece 313.000 olan (Rusya nüfusunun %0.22'si) Özerk Türkiye Cumhuriyeti Tuva'ya bir uçak dolusu ceset daha geldi."


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.