Türk ASKO Holding, Kanada’nın büyük traktör ve tarım araçları üreticisi Bühler Industries’in çoğunluk payını aldı. ASKO bu işlem için 2,2 milyar lira harcadı.

Bu paranın 1,3 milyar lirası ortaklara, kalanı ise borç ve giderlere ödenecek.

Bloomberg’in haberine göre, ASKO, traktör ve tarım araçları üreticisi Bühler Industries’in çoğunluk payını aldı. ASKO bu işlem için 2,2 milyar lira harcadı. Bu paranın 1,3 milyar lirası ortaklara, kalanı ise borç ve giderlere ödenecek. İşlem sonrasında, Bühler Industries’in yüzde 96,7’si ASKO Holding’in kontrolüne geçti.

Hepsiburada, Drone ile teslimatı tanıttı Hepsiburada, Drone ile teslimatı tanıttı

ASKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sami Konukoğlu, “Kanada merkezli, dünyanın lider traktör ve tarım araçları markaları olan VERSATILE ve Farm King’i ASKO ailesine dahil ettik. Toprak, metal, yenilik ve teknoloji alanlarında yatırımlarımıza devam ediyoruz” dedi.

Bühler Industries, ASKO ile yaptığı işlemin şirketin tarım makinaları alanındaki konumunu güçlendireceğini açıkladı. Bühler Industries Operasyon Müdürü Grant Adolph, çiftçi ve bayilerine kaliteli traktörler sağlamaya devam edeceklerini söyledi. Adolph, “ASKO Holding’in tarım araçları sektörüne olan ilgisi ve desteği, şirketimizin büyümesi ve yeniliği için çok önemli. VERSATILE ve Farm King markalarımız ASKO ile çalışmaktan mutluyuz” ifadelerine yer verdi.

VERSATILE, 170 ila 620 beygir gücü arasında değişen geniş bir traktör çeşidine sahip. Farm King ise tarım sektörünün gereksinimlerine uygun çeşitli araçlar üretiyor.

Kaynak: Haber merkezi