Türk Milliyetçileri, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i, Salim Ensarioğlu konusunda uyardı. Yapılan yazılı açıklamada, “Salim Ensarioğlu hakkında gereken yapılmalıdır. Aksi takdirde “Türk Milliyetçilerinin elindeki mühür pusulada İYİ Parti ile buluşamayacaktır” denildi.

İYİ Parti'de mücadele eden, kapalı kapılar ardında bizimle aynı düşünen ancak yoğun baskı ve partiden tasfiye edilmemek adına kamuya açık bir biçimde görüşlerini paylaşamayan kişilerin sesinin duyulmasına vesile olmak” gayesiyle kaleme alınan yazıda “Salim Ensarioğlu bir milli güvenlik problemidirdenildi.

“İlk uyarımız, Türk milliyetçiliği için kıymetli gördüğümüz İYİ Parti'ye” diyen Türk Milliyetçilerinin yazılı açıklamasının tamamı şöyle:

"Siyasi partiler çemberi dışına oturan fakat eli kolu bazı siyasi partilere uzanan Reddiye Cephesi'nde politikanın retle başladığına inanan biz Milliyetçi Türk Gençleri zaman zaman ikazlarda bulunacağız.

İlk uyarımız, Türk milliyetçiliği için kıymetli gördüğümüz İYİ Parti'ye. Dostlarımızın sessizliğinden hoşnut olmasak da ümit ediyoruz ki bu uyarı İYİ Parti'de mücadele eden, kapalı kapılar ardında bizimle aynı düşünen ancak yoğun baskı ve partiden tasfiye edilmemek adına kamuya açık bir biçimde görüşlerini paylaşamayan kişilerin sesinin duyulmasına vesile olur ve İYİ Parti'nin rotasının düzelmesine katkı yapar.

Sözün özü: Salim Ensarioğlu bir milli güvenilirlik problemidir.

Salim Ensarioğlu, bir Türk milliyetçisinin savunamayacağı bir isimdir. Partiye gönül vermiş bir çok gencin eşine, dostuna, arkadaşına anlatamadığı bir isimdir. Bir çok genci mahcup ettiren bir isimdir.

AKP'li yöneticilerin HDP'yle görüştüğü, Cumhur Koalisyonu'nun ortaklarından Perinçek'in PKK'ya "Silah bırakın kardeşlerim." dediği, açılım süreci lakırdılarının yeniden güçlü bir şekilde dolaşımda olduğu bir süreçte bu isim İYİ Parti'nin başına bela olacaktır.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, "Burada bulunan arkadaşlarımızın tümü 'Açılım, saçılım sürecine karşı çıkmış insanlarız."

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'nun, "Biz, geçmişte bu samimiyeti iyi biliyoruz; Habur’da, Oslo’da nasıl bir samimiyet kurulduğunu iyi biliyoruz."

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez'in, "Kürtler Eğer Erdoğan'ın çaresizlik nedeniyle açılım adı altında kapılarını çalmalarına olumlu cevap verecek olurlarsa tarihi bir hata yaparlar."

dediği partide

Ortadoğu Politikaları Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı sıfatlı Salim Ensarioğlu Ortadoğu'ya dair ne söylemiştir? Türk milletinin kanayan yarası terör, sığınmacı sorununa laf etmiş midir? Hayır.

Parti rozetiyle dedikleri şunlar oldu:

Çözüm sürecine gerek duyulursa elimden yaparım.

Kürtlerin desteklemediği birisi cumhurbaşkanı olamaz.

Tüm bu hal ve vaziyet ortadayken Salim Ensarioğlu hakkında gereken yapılmalıdır. Aksi takdirde Türk milliyetçilerinin elindeki mühür pusulada İYİ Parti ile buluşamayacaktır!"

Editör: Gökçe Sevim