01 Kasım 2023 gecesi Romanya Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası ile Meryam & Mady Production tarafından organize edilecek ’Türk-Romen dostluk, kültür ve sanat gecesi hazırlıkları sürmekte. 

türk romen

Laik Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğü, Atatürk ilke ve devrimlerine ve Cumhuriyet değerlerine olan saygı ve bağlılığıyla bilinen Romanya, Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası yönetimininde görev aldığı büyük çaplı organizasyonda AB eski Bakanı Volkan Bozkır ve Bükreş eski Belediye Başkanı Viorel Liz dışında sürpriz isimlerin davet edileceğini duyurdu. 

Romanya Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası Basın ve Halkla İlişkiler Merkezi’nin yaptığı açıklamada; “Türkiye ile Romanya arasındaki diplomatik ilişkilerin 145’ınci, Cumhuriyeti'mizin ise 100. yılı kutlanacak” denildi. 

Romanya hükümetinin resmen tanıdığı ilk ve tek sivil toplum kuruluşu olan Romanya, Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Atalay’ın Türkiye’den sürpriz konuklarında olacağı bildirilen açıklamada aynı zamanda Türkiye eski Büyükelçisi Volkan Bozkır ve Romanya Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tamer Atalay’ın girişimleri ve çabalarıyla, Bükreş eski Belediye Başkanı Viorel Liz’in de katkılarıyla Bükreşin merkezinde oluşturulan Atatürk Anıtının tüm resmi kutlamaların merkezi olduğunu, bunun oda olarak bir gurur kaynağı olduğu hatırlattı. 

Türki Cumhuriyetlere, evlad-ı Fatihan’lara, Atatürk ve aziz silah arkadaşlarına, kağnılarla yalın ayak cephanelere muhimmat taşıyan analarımıza, atalarımıza, ekmeğini ve erzağını mehmetçiye yollayan kahraman milletimize minnet ve şükran duygularını, her fırsatta ve yerde dile getiren Romanya Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tamer Atalay ve yönetim kurulu üyeleri bu organizasyonla birlikte Türk dünyasını da buluşturacak. 

Cumhuriyetimizin kuruluşunu ve Romanya Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin yıldönümlerini kutlamanın oda olarak bir sosyal çalışma olmadığını bir bayram, sevinç ve mutluluk olduğu söylenen açıklamada, seçkin bir davetli kitlesinin katılım sağlayacağı, Romanya’nın ünlü sanatçılarının adeta bir müzik ziyafeti sunacağı öğrenildi. 

Türk ve kardeş ülke Romanya’nın iş dünyası, resmi kurum ve kuruluş temsilcileri, Türk dünyasının önde gelen isimleri, sivil toplum kuruluşları, diplomasi ve medya mensuplarının da buluşacağı organizasyonda Türk sanatçımız Gazi Demirel’in adını taşıyan ‘’Gala Gazi Demirel 13. "Kariyer ve başarı ödülleri gecesi"’de programda gerçekleşecek. Çeşitli kategorilerde ödüle layık görülen İş, sanat, bürokrasi ve medya dünyasından isimlerde gala’da ödüllerine kavuşacağı bildirildi. 

Organizyon, Bükreş’te Daimon mekânında gerçekleşecek, salona girişlerin saat 18:30’da, program ise 19:30’da başlayacak. 

Editör: Buse Ceren Balta