Olay geçtiğimiz yıl 1 Mayıs tarihinde Şişli'de meydana geldi. 44 yaşındaki Rıdvan K., akrabasına dişinin ağrıdığını anlattı. Akrabası Fırat K., da tanıdığı bir dişçiyi Rıdvan K.'ya önerdi. Fırat K.'nın evde de tedavi yaptığını söylemesi üzerine Ferhat B. isimli dişçi eve davet edildi.

Diş tedavisi aletleriyle eve gelen 40 yaşındaki Ferhat B., ağrı çeken Rıdvan K.'ya tedavi uyguladı. rıdvan K., dişçisine yaptığı tedavi karşılığında toplamda 10 bin lira ödeme yaptı. Ancak tedaviye rağmen ağrıları geçmeyen Rıdvan K., şüphe üzerine Ferhat B., hakkında araştırma yaptı. Araştırmada kendisini tedavi eden kişinin gerçek doktor olmadığını öğrenen Rıdvan K., diş doktoru zannettiği kişinin aslında inşaat işçisi olduğunu öğrenince İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Mağdur şikâyet dilekçesinde akrabasının önerisi üzerine Ferhat B.'nin kendisini doktor olarak tanıtıp evde tedavi uyguladığını ve 10 bin lirasını aldığını kaydetti.

Rıdvan K.'nın dişlerinin eskisinden daha kötü hale geldiğini ve ilk etapta kendisini Murat olarak tanıtan sahte diş doktorundan şikâyetçi olması üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Savcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında şüphelinin ifadesine başvuruldu. Ferhat B., ifadesinde şikayetçiyi tanımadığını ve herhangi bir diş tedavisi uygulamadığını söyledi.

5 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Savcılık yürütülen soruşturma sonunda şüpheli Ferhat B.'nin suçtan kurtulmaya yönelik ifade verdiğini ve üzerine atılı suçu işlediği gerekçesiyle '1219 Sayılı Kanuna Aykırılık' suçu kapsamında 5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi. Şüpheli ilerleyen günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinde hâkim karşısına çıkacak.

Editör: Yadigar Hanım