Kanlı saldırı pazartesi günü,Yunanistan’da Atina’dan 43 kilometre uzaktaki tatil yeri Artemida .gerçekleşti. Sahte Alman plakası takılmış olan Ford marka araçtaki 6 kişi, yaylım ateşine tutularak öldürüldü. Otomobildekilerin tümü Türk’tü. Yunan emniyet birimleri hemen Türk Konsolosluğu’yla irtibata geçti. Otomobildeki isimler Türk polisi için tanıdıktı. Hepsi, İtalya’da İnterpol tarafından yakalanan ‘Ölüm Çetesi’ lideri olan Barış Boyun’un adamlarıydı.

 Failler büyük bir motor ve bir araba ile geliyor. Kurbanların aracını bir ara sokakta kapatıyorlar ve ateş açıyorlar. Fransız kimlikli ve Türkçe isimli 6 kişi saniyeler içinde ölümle karşılaşıyor. Araçta bulunan 4 kişi ve kapıları açıp araçtan çıkmayı başaran 2 kişi kurşun yağmuruna tutuluyor.

Failler ve destek grubu, ya pusu kurarak kurbanların arabasını beklemiş ya da gözetleme sonrasında onları takip ederek planlarına hizmet ettiğini düşündükleri ara sokakta saldırıyı başlatmışlardı. Güvenlik kameralarından muhtemelen "kör" olduğunu bildikleri bir nokta.olayı gerçekleştirdiler.

Öldürülen erkeklerden 1'inin daha önce ülkeye kaçak giriş yaptığı gerekçesiyle tutuklandığı, diğer 5. kişiyle ilgili ise soruşturmaların sürdüğü, çok dikkatli bir şekilde değerlendirildiği öğrenildi.
Öldürülen kişilerin Türk polisince de tanınan ve geçmiş dönemde polisiye soruşturmalara hedef olan bir suç ağının fertleri olduğu öğrenildi. Ölenlerin, Türkiye’de de bir dizi silahlı eyleme karışan ve İtalya’da firari olarak yaşayan suç örgütü elebaşı Barış Boyun’un yakın adamları olduğu ileri sürüldü.

Öldürülen kişilerin kimlikleri tespit edildi

Öldürülen kişiler arasında Doruk B. ve diğer isimlerin söz konusu çete elebaşı Barış Boyun’un yakın adamları olduğu kaydedildi. Maktullerin isimlerini gizli tutan Yunan polisinin çalışması devam ederken, o isimlerden Doruk B.’nin birkaç ay önce Oğuzhan H. ile polis takibinden kaçtığı, İstanbul’un Çekmeköy ilçesinde ormana kaçarak izini kaybettirdiği öğrenildi. Oğuzhan H. bir TIR kasasında kaçak olarak Gürcistan’a giderken İstanbul Organize Polisi tarafından sınır kapsında yakalanmış, Doruk B.’nin ise karayolu ile Yunanistan’a kaçtığı ileri sürülmüştü.


 

Editör: Habererk Com