"15 Temmuz'u AKP yüzünden yaşadık." diyen Özdağ, beş dakika 36 saniyelik videoda AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan, eski AKP'li Bülent Arınç ve AKP'li eski başbakan Binali Yıldırım'ın çeşitli organizasyonlarda FETÖ lideri Gülen ve cemaat yapılanması hakkında söyledikleri sözler yer almakta.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı iken Habertürk televizyonunda Didem Arslan Yılmaz'ın konuğu olan Ümit Özdağ ise şunları dile getirmiştir: "15 Temmuz'u AKP'nin atadığı generaller, AKP'nin terfii ettirdiği  albaylar yaptı. Ve bu albayları terfii ettirebilmek için subaylık yeminine sadık olan generallere ve albaylara kurulan komplonun arkasında da AKP vardır. Ve bir AKP milletvekili bunların Amerika ile işbirliği yaptığını altını çize çize söyledi. Onun için AKP'nin bu konuda söyleyecek hiçbir sözü yoktur. Ayrıca bu konuda AKP'yi uyaran generallerini de AKP içeri atmıştır. " 

Duruşunu ve kişiliğini bozmadan temiz bir siyaset yapmaya devam eden Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın, Zafer Partisi Genel Başkanı sıfatıyla da aynı cümleleri kurabilmesi oldukça önemlidir.

Editör: Gökçe Sevim