AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın seçim vaadi olarak “kaldıracağız” dediği mülakatlar konusunda henüz bir gelişme olmazken Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can’ın torpil isteyenlere cevap verirken kameralara yakalandığı ortaya çıktı.

Fox TV’nin haberine göre, Can’ın görevde yükselme sınavına girenlerden gelen torpil taleplerine tek tek yanıt verdiği ve işlemleri özel kalem müdürüne yönlendirdiği görüldü.

Giresun Belediye Başkanı 1 Mayıs’ta çöp topladı! Giresun Belediye Başkanı 1 Mayıs’ta çöp topladı!

Can’ın bir mesajda “Abi notumuzu aldık takip edeceğiz inşallah” dediği de dikkat çekti. Can’a mesaj gönderenler arasında CHP’den Memleket Partisi’ne sonra da AKP’ye katılan Mehmet Ali Çelebi de vardı.

Torpil iddiasına 'Demirtaş’lı savunma haberin yayınlanmasının ardından sosyal medyadan açıklama yapan Çelebi, şöyle dedi: “İzmir’den ŞEHİT BABASI R.O.’nun isteği üzerine Adalet Bakan Yardımcımız Ramazan Can’a “Mülakata giren kardeşimiz şehit yakınıdır, bilginize!” diye yazarak mülakatta bu duruma dikkat edilmesini rica etmem torpil sayılmış.

Şehit cenazesinden ayrılıp DEM’e gidenleri, devletimizi işgalci ilan eden Demirtaş’ı gündeme getiremeyen FoxTV böyle demiş. Yazılı sınavdan 89 alan kardeşimizin zaten bize ihtiyacı yok. Bir şehit babasının isteğini hassasiyet göstermek için iletmek bizim görevimizdir!” Çelebi’nin açıklaması mülakat sisteminin sorunlarını bir kez daha gösterdi. Bakanlığın yazılı sınavında 89 gibi yüksek bir not alan bir adayın bile mülakat için bakan yardımcısına “rica” etmesi başarı ölçütlerinin yeterli olmadığını kanıtladı.

Kaynak: Haber merkezi