Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 18 Mart 2022 tarihinde 5 yıllık süre için Vakıflar Bankası ile imzaladığı promosyon protokolü Emniyet çalışanlarını hayal kırıklığına uğratmış, polisin sesini ise Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ duyurmuştu. 

Özdağ, 25 Ağustos tarihinde Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Emniyet Genel Müdürlüğü personellerinin aldıkları promosyonun azlığına dikkat çekmişti. Personel sayısı az olan kurumlarda bile promosyonların daha fazla olduğunu vurgulayan Özdağ, polislerin hakkını savunarak İçişleri Bakanı’na polise düşmanlık yapmaması çağrısında bulunmuştu.  

Özdağ, paylaşımında, "330.000 polis için EGM Vakıfbank ile promosyon anlaşması yaptı. Aylık 300 liradan 5 yıl için toplam 18 bin TL alacaklar. Oysa 1800 çalışanı olan kurumlar 3 sene için 35-41 bin TL arasında peşin promosyon alıyor. Palisin hakkını yemeyin. SS, polise düşmanlık yapma" ifadelerine yer vermişti.

Ümit Özdağ Gündeme Getirmişti: Polis Maaş Promosyonu Görüşmeleri Devam Ediyor

EMNİYET PROTOKOLÜN REVİZE EDİLDİĞİNİ AÇIKLADI

Tepkilerin ardından harekete geçen Emniyet Genel Müdürlüğü, yapılan görüşmelerle promosyon protokolünün revize edildiğini duyurdu.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Teşkilatımızın maaş promosyon protokolü, 18.03.2022 tarihinde 5 yıllık süre için Türkiye Vakıflar Bankası A.Ş ile imzalanmıştı.

Bahse konu protokol ile tüm personeli kapsayacak şekilde, aylık ödemelerin 300 TL olması ve enflasyon karşısında değer kaybetmemesi için her altı ayda bir memur maaş zammı oranında artırılması şartı getirilmişti.

Ancak 2022 yılında memur maaşlarında ortaya çıkan yeni durum üzerine, Vakıfbank ile yaklaşık 3 ay süren yeniden görüşmeler gerçekleştirilmiş ve maaş promosyonu ile ilgili bir değerlendirme sürecine girilmiştir.

Yapılan görüşmeler neticesinde protokol revize edilmiştir. Yeni promosyon protokolünün süresi 3 yıl olarak belirlenmiş ve tek seferde, peşin ve eşit olarak hiçbir kesinti yapılmaksızın her personele 27.000 TL ödenmesi karara bağlanmıştır.

Yeni protokol 1 Kasım 2022 tarihinde yürürlüğe girecektir.

Ayrıca Vakıfbank ile önceden yapılan ve süresi henüz tamamlanmamış olan promosyon protokolleri de iptal edilerek yeni protokole dahil edilecektir.

Vakıfbank dışındaki bankalarla devam eden protokoller ise sözleşmelerin bitiş tarihinde söz konusu yeni protokole dahil olacaktır.

Vakıfbank Yönetim Kuruluna, Vakıfbank Genel Müdürüne ve protokol görüşmelerini gerçekleştiren heyetlere, Türk Polis Teşkilatı adına çok teşekkür ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

"5 YILLIK PROMOSYON SÖZLEŞMESİ AKIL TUTULMASIDIR"

Kampanyayı yürüten Emniyet-Sen Genel Başkanı ve Polisin Sesi Platformu Sözcüsü Faruk Sezer de yeni protokol ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

"2022 yılında memur maaşlarında ortaya çıkan yeni durum üzerine, Vakıfbank ile yeniden görüşmeler gerçekleştirilmiş ve maaş promosyonu ile ilgili bir değerlendirme sürecine girilmiştir. Bu görüşmeler halen devam etmektedir.

Biz yeni bir anlaşma istiyoruz. Ancak kulağımıza ciddiyete bile alamayacağımız kadar komik rakamların gelmesi, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün hala talebimizi anlamamış olduğunu gösteriyor. Açık bir şekilde belirtmemiz gerekirse bizler ekonomik gerçeklere uygun bir anlaşma istiyoruz.

Kulağımıza gelen beş yıllık 18 bin lira, beş yıllık 22 bin 500 lira, beş yıllık 27 bin 500 lira, beş yıllık 30 bin lira gibi anlaşmalar kesinlikle ekonomik şartlara uygun değildir. Ayrıca hala beş yılda ısrar edilmesi ise başlı başına bir akıl tutulmasıdır."

Zafer Partisi, daha önce de polise uygulanan mobing ve polis haklarına dikkat çektiği pankartını il başkanlığı binalarına asarak Türk polisinin yanında olduğunu göstermişti.

Editör: Yadigar Hanım