Ayyıldız Hareketi Lideri Prof. Dr. Ümit Özdağ sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Muğla'da devam eden orman yangınlarını söndürmek için canla başla mücadele eden, ekipler ve gönüllüleri ziyaret ederek, kendilerine Türk milleti adına teşekkür ettik.

Dün akşam saldırıya uğrayan gazeteciler İsmail Saymaz ve ve Murat Ağırel 'e de geçmiş olsun dileklerimizi ilettik.” dedi.

Türkiye’den 28 Temmuz’da başlayan ve giderek çok sayıda ile yayılan yangınlarla ilgili Halk TV dün özel canlı yayın düzenledi. Orman yangınlarından etkilenen Muğla’nın İçmeler ilçesinde bir parktan yapılan yayın sırasında “Yanlış şeyler konuşulduğunda engelleriz” diyen bir grup yayın ekibine saldırmıştı. Ayyıldız Hareketi Lideri Prof. Dr. Ümit Özdağ, İsmail Saymaz ve Murat Ağirel ile görüşerek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Ne olmuştu?

Halk TV’de yayınlanan Gökmen Karadağ ile Açıkça programı bu akşamki yayınını Muğla İçmeler’de gerçekleştiriyordu. Canlı yayın sırasında yayına girmeye çalışan kişiler yayının kesilmesinin “Yanlış şeyler konuşulduğunda engelleriz” diyerek yayın ekibine saldırdılar.

5 saldırgan da serbest bırakıldı

Yayını basan ve isimleri Mert Topaloğlu, Bilal Topaloğlu, Şeyhmus Urebe, Sertan Yüce, Fatih Çoban saldırının ardından gözaltına alındı. 4 kişi serbest bırakılırken, şişeyle saldıran Mert Topaloğlu tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mert Topaloğlu da savcılıktan bırakıldı.

Editör: TE Bilişim