ENAG Enflasyon Araştırmaları Grubu (ENAGrup) kurucusu Prof. Dr. Veysel Ulusoy'a görev yaptığı Yeditepe Üniversitesi tarafından disiplin soruşturması açıldı.

Ulusoy, soruşturmanın akademik sözleşmesinin feshiyle sonuçlanabileceğini söyledi.

Reuters'a konuşan Ulusoy: "Bu araştırma projesine yıllar önce başladığımızdan beri böyle bir şey bekliyordum. Sonunda ne olursa olsun mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

ENAG Mayıs ayında yıllık enflasyonu yüzde 160 olarak hesaplamıştı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yıllık enflasyon yüzde 73,5'ti.

ÜMİT ÖZDAĞ'DAN FLAŞ AÇIKLAMA

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, Twitter hesabından yaptığı açıklama ile Prof. Dr. Veysel Ulusoy’a sahip çıktı. Ulusoy’un, Türk halkının aldatılmasını engellediğine vurgu yapan Özdağ, Bu soruşturma Yeditepe Üniversitesi tarihine kara leke olarak geçecek.”dedi.

Ümit Özdağ’ın açıklamalarının tamamı şöyle:

Veysel Ulusoy Hoca enflasyon araştırmaları yaparak Türk halkının TÜİK tarafından aldatılmasını engellediği için çalıştığı üniversite tarafından cezalandırılıyor. Saray rejimi zam, baskı ve zulüm demektir. Bu soruşturma Yeditepe Üniversitesi tarihine kara leke olarak geçecek.”

Editör: TE Bilişim