Ayyıldız Hareketi lideri Ümit Özdağ yaptığı paylaşımda Kenan Alpay ve benzeri Atatürk ve Türk düşmanlarından oy istemiyoruz. Alpay oy istemediğimiz yüzde 10'un içinde hatta başındasın” dedi.

Öte yandan Türkiye Şeker Fabrikası Eski Genel Müdürü Seyit Yücel  ise Akit’te yayınlanan yazı üzerine “Eğer Ümit Özdağ ve Ayyıldız Hareketine tepki buradan ve bu şekilde geliyorsa, kurbağaları ürküttüğümüz anlaşılıyor.Demekki gittiğimiz yol milletimizin yolu…” ifadelerini kullandı.

KENAN ALPAY’A NOT

Akit yazarı Kenan Alpay, internette yaptığımız küçük bir araştırmaya göre, kafana uymayan hemen hemen her partiye benzer şeyler yazdığını gördük. Ya saldırıdan önce iyi hazırlan ya da sus. Çok sıkıcı oluyorsun. Sayfalarca yazı yazıp bir şey anlatamamayı “Irkçı” “Darbeci”, “Türkçü” gibi kelimeler üzerine bu kadar boş yazı yazmayı nasıl beceriyorsun. Merak içindeyiz.

GEREKSİZ YERLERİ ÇIKARTILARAK CİDDİYE ALMADIĞIMIZ AMA TARİHE NOT DÜŞMESİ AÇISINDAN SÖZÜ GEÇEN YAZI ŞÖYLE

Yeni Akit Kenan Alpay, bugünkü “Ayyıldız Hareketi’yle uçuşa hazır mısın Türkiyem!” başlıklı köşe yazısında Ümit Özdağ’ı "darbeci" ve "ırkçı" diye suçladı.

"Siyasal hayatın son derece hareketli olduğunu gösteren son derece kuvvetli işaretler artıyor. Halkın temsiline soyunan tecrübeli siyasal kadrolar kuşatıcı söylemler ve eylem takvimleri oluşturup birer ikişer sahaya iniyorlar.

İşte Mustafa Sarıgül’ün Türkiye Değişim Partisi, işte Muharrem İnce’nin Memleket Partisi derken şimdi de işte birkaç ay içerisinde partiye dönüşeceğini öğrendiğimiz Ayyıldız Hareketi diyerek listenin epeyce kabardığını görmekteyiz. Her biri diğerinden daha Atatürkçü, daha sıkı Kemalist ve daha vatansever, Atatürk’ün eser ve devrimlerinden ödün vermemeye kararlı ama özellikle de kadınlara ve gençlere hitap eden partiler yollara düşmüş durumda. Doğal olarak hemen her parti ve hareket önce Ulu Önder Atatürk’ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir’de sevgi ve sadakat yeminini tazeleyip yollara düşüyor.

Şişirilmiş Sıfatlar, Abartılmış Unvanlar

Modern Türkiye’nin yetiştirdiği büyük strateji ustası, Türkiye’nin siyasal ve diplomatik süreçlerini belirleyen duayen devlet adamı gibi onlarca övgü dolu sıfatla anılan Ümit Özdağ’ın partileşme süreci bakalım geniş toplum kesimlerinde nasıl bir heyecan dalgası oluşturacak? Bakalım Ümit Özdağ siyasal hayattaki hangi boşluğu, nasıl ve ne oranda dolduracak? Mütemadiyen genel başkanlığına soyunduğu MHP’den tasfiye edilen ve akabinde üç yıl içerisinde kurucusu olduğu İYİ Parti’den de ihraç edilen Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın yeni hareketi bakalım toplum tarafından ne oranda ciddiye alınacak. 

28 Şubat askeri darbesinde ASAM (Avrasya Stratejik Araştırma Enstitüsü) Başkanı olarak güya derin ve objektif analizler üreten, Türkiye’nin aydınlık geleceğine dair palavradan projeksiyonlar üreten Ümit Özdağ’ın Ayyıldız Hareketi meğer “milletimizin %90’dan fazlasının oyuna talip”miş. Önce MHP’den ardından İYİ Parti’den birlikte ayrıldığı Adana Milletvekili İsmail Koncuk ile birlikte Anıtkabir’den vizeyi alıp birkaç esnaf ziyareti deruhte ettikten sonra Ayyıldız Hareketi’nin eşgüdüm merkezinde büyük müjdeyi şöyle ilan etmişler: “Ayyıldız Hareketi’nin yol haritası Atatürk çizgisinde partileşme hareketidir.” Söylediklerine göre “Van dâhil Türkiye’nin 81 vilayetinde de iddialı ve güçlü”ymüş Ayyıldız Hareketi. Atatürk’ün düşünce ve eylemlerini merkeze alan Ayyıldız Hareketi bütün vatanseverleri çatısı altında toplanmaya davet ediyor. 2.5 ayda çok ciddi bir mesafe kat eden Ayyıldız Hareketi’nin üç vakte kadar iktidar olması bekleniyormuş. 

Acaba genel başkan yardımcılığı ve kurucusu oldukları dâhil hiçbir Ata/Türkçü partide tutunamayan Ümit Özdağ, Türkiye siyasetine, toplumuna, ekonomisine, kültür ve diplomasisine nasıl bir katkı verebilir? En baştan ve net olarak söyleyelim: Muhteris ve hırçın karakteriyle, askeri darbe süreçlerinin yancısı olmaktan ırkçılığa değin bir dizi yüz kızartıcı siyasal faaliyetlerin aktörü olmuş Ümit Özdağ’ın Ayyıldız Hareketi olsa olsa trajikomik bir veda sahnesinden ibaret olacak gibi duruyor.

Bir dönem 28 Şubat ikliminin parçası olan Özdağ gibi isimlerin son on yıldır hemen bütünüyle Suriyeli muhacirlere yönelik nefret ve düşmanlık üreten yalan ve iftiralarla örülü kaotik psikolojik harp planlarının başrolünde yer aldığını bu toplum unutur ve affeder mi? Basit ama yıkıcı ve dağıtıcı Kemalist jargon ve sloganlardan öteye hemen hiçbir planı-projesi olmayan Ümit Özdağ’ın başında bulunduğu Ayyıldız Hareketi’nin Emine Ülker Tarhan’ın bir yılı bile tamamlayamadan (2014-2015) iflas bayrağını çeken Anadolu Partisi’nin akıbetiyle benzer bir akıbeti paylaşma ihtimali çok yüksek."


 

Editör: TE Bilişim