Belediyelerde devir teslim törenleri devam ediyor. AKP’den CHP’ye geçen belediyelerde hummalı çalışmalar olduğu iddia edildi. AKP’li belediyelerin devir teslimden önce poşetlere doldurulmuş evrakları binadan çıkarılırken görenler olduğu iddia edildi. Bu ilçelerden biri de Üsküdar…

soL'un ulaştığı kaynaklar, başta İmar ve Şehircilik olmak üzere belediyenin birçok müdürlüğünde neredeyse kimsenin bulunmadığını aktardı.

İYİ Partili isim ile ünlü spiker evleniyor İYİ Partili isim ile ünlü spiker evleniyor

Buna göre, birimlerin müdürleri son olarak seçim gecesi görüldü. Bazı isimler kendini odasına kilitledi, bir süre sonra da belediyeden ayrıldı. Aradan geçen 4 günde belediye binasına uğramayan müdürler böylece herhangi bir belgeye imza atmamış oldu.

POŞET POŞET EVRAK ÇIKARILDI

Ertesi sabah belediyeye gidenlerse, poşetlere doldurulmuş evrakları binadan çıkarılırken gördüklerini söylüyor.

Belediyede İmar ve Şehircilik Müdürlüğü önünde uzayan kuyruğun görüntülerini BirGün paylaşmıştı. Bu kuyruğun hikayesiyse seçimden öncesine uzanıyor.

'5 günde 171 yapının kontrolleri tamamlanamaz'

soL'un edindiği bilgilere göre, seçimden önceki hafta, 5 iş gününde toplam 171 yapıya ruhsat verildi. Bu ruhsatların onay tarihleri de daha erken tarihlerle değiştirildi.

Bir ruhsatın verilebilmesi için elektrik projesinden, zemin etüdü raporuna dek birçok parametrenin incelenmesi ve onaylanması gerekiyor. Kısa sürede 171 yapıya ruhsat verilmesinin bu nedenle mümkün olamayacağını vurgulayan kaynaklar, kontrolleri tamamlanmayan binalara ruhsat verildiğini söylüyor.

Yapılara verilen ruhsatlara ilişkin resmi işlemlerin tamamlanmasıysa zaman alabiliyor. Müteahhitlerin seçimin hemen ardından bürokratik işlemleri tamamlamak için kuyruğa girdiği anlaşılıyor.

CHP'li yeni yönetimin verilen bu ruhsatları iptal etme hakkı bulunuyor. Sinem Dedetaş'ın bu hakkını ne yönde ve ne zaman kullanacağıysa merak konusu.

Editör: Habererk Haber Merkezi