Avrupalı ​​yetkililer, VICE World News'e uyuşturucu kaçakçısı olmakla suçlananların diğer ülkelerde yargılanmaktan kaçmak için Türkiye'nin vatandaşlık yasalarını kullanmasından endişe duyduklarını söylediler.Kolluk kuvvetleri, büyük ölçekli uyuşturucu kaçakçılığıyla bağlantılı suçluların, Türkiye'nin yatırımcılara vatandaşlık verme politikasını ve aynı zamanda ülkenin yeni vatandaşlarını iade etmeyi reddetmesinden faydalandığından endişe duymaya başladı.

İnterpol ve ülkenin en çok aranan suçlularından biri olduğu İsveç'ten tutuklama emirlerine rağmen Türkiye, bu vatandaşlık nedeniyle Majid'i tutuklamayı veya iade etmeyi reddediyor. Uyuşturucu baronları ve gangasterler 400.000 USD karşılığı yaptıkları yatırımla , aldıkları Türk vatandaşlığı sayersinde ceza almaktan kurtuluyorlar. Türk vatandaşı oldukları iddiasıyla  ülkelerine iade  edilmiyorlar.

Belçikalı bir yetkili, "BAE, özellikle Dubai, bilinen kartel figürlerinin ikametine izin verme açısından iyi bilinen bir sorun oldu ve çok sayıda insan kaçakçısının açıkça yaşamasına neden olan çok tepkisiz bir iade süreci var" dedi. Yetkili, "Ancak Türkiye'nin yaklaşık yarım milyon doları olan herkese gerçek vatandaşlık vermesi tamamen başka bir mesele" dedi. "Yalnızca Hollanda ile Belçika arasında Türkiye pasaportu kullanan bir düzine kaçak olabilir."

Belçika tarihinin en büyük kokain kaçakçılığı olayı ile bilinen  Belçikalı 2 uyuşturucu baronu para karşılığı Türk vatandaşlığı alarak Türkiye'ye kaçtığı, Türkiye ile Belçika arasında suçlu iadesi anlaşması olmadığı için Türkiye  şüphelileri iade etmeyi reddetti.

Bu durum Türkiye içinde  bu şekilde devam ederse,uyuşturucunun,cinayetin, kara paranın bulaştığı  kötü bir isimle tarihe geçecek gibi görünüyor.

Editör: Habererk Com