Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından organizasyon ve lojistik çalışmalarının yeterince uygulanamadığı tartışılıyor. Uzmanlar ilk günden itibaren askerin sahaya inmesi gerektiğini söylerken onların bu talepleri ancak 2. Gün gerçekleştirildi. Ancak bazı kesimlerde geç kalındığını ve dolayısıyla vefat sayısının bu sebeple arttığını belirttiler.

Askerin neden sahaya geç indirildiğini Güvenlik uzmanı ve gazeteci Çelik Çelikyaman sosyal medya hesabından şöyle açıkladı:

1 ) Biz Türklerde polis anlık, asker sonsuzluk güveninin simgesidir.

Halkın felaket dönemlerinde askeri yanında görmesi bu nedenle çok önemlidir.

Bugün enkazdan çıkarılan  bir genç kardeşimizin askere, "Seni bir yerden tanıyorum" demesi aslında bu duygunun dışa vurumudur.

2 ) Darbe veya isyan korkusuyla askeri sahaya indirmeyenlerin ise Abdülhamit'in aynı korkuyla çürüttüğü donanmadan ders alması gerekiyor.

3 ) Türk askeri, özellikle 1990'da değişen harp okulları müfredatları ve devamında üniversitelerde yüksek lisans ve doktorayla beraber sivil akademisyenleri tanıdılar.

4 ) Bu da halkın içinden çıkmasına rağmen - karakteri gereği izole olan - Türk askerinin dönüp insanını tanımasının yolunu açtı

5) Sonuçta Türk askeri, darbenin bir gereklilik değil ulusun sonraki yılları için yıkıcı bir dinamit olduğunu, silahın değil aklın kazandığını öğrendi.

6) Tabi sen TSK'dan Cumhuriyetçi askerleri tasfiye edip FETÖ veya benzeri yapıların yolunu açarsan ordunu dışarıdan müdahaleye açık hale getirirsin ve 15 Temmuzları yaşarsın, o başka!

Editör: Gökçe Sevim