medyaSALON: Atatürk Voleybol

HAKEMLER: Erdal Akıncı, Ferhat Büyükpamukçu

VAKIFBANK: Kübra Akman, Cansu Özbay, Gabi, Zehra Güneş, Egonu, Bajema, Ayça Aykaç, Derya Cebecioğlu, Buket Gülübay

FENERBAHÇE OPET: Cristina, Eda Erdem Dündar, Carneiro, Fedorovtseva, Aslı Kalaç, Vargas, Gizem Örge, Buse Ünal, Vuchkova, Meliha Diken, Cansu Çetin

SETLER: 25-15, 25-23, 29-27

SÜRE: 81 Dakika (19, 28, 34)

İzmir Atatürk Voleybol Salonu'nda düzenlenen organizasyonda yarı finalde Aydın Büyükşehir Belediyespor'u 3-0 mağlup eden VakıfBank ve Türk Hava Yolları'nı 3-2'yle geçen Fenerbahçe Opet finalde karşılaştı. CEV Şampiyonlar Ligi'ndeki yarı finalde de bu ay altın setle eleyip adını finale yazdırdığı rakibi Fenerbahçe'yi tıklım tıklım dolu tribünler önünde 25-15, 25-23 ve 29-27'lik setlerle geçen VakıfBank, art arda üçüncü kez kupaya uzandı. VakıfBank, aynı organizasyonda geçen sezon da yine sarı-lacivertlileri yenerek kupanın sahibi olmuştu. CEV Şampiyonlar Ligi'nde 20 Mayıs'ta Torino'da Eczacıbaşı'yla oynayıp 6'ncı şampiyonluğunu kovalayacağı final öncesi Kupa Voley şampiyonluğuyla moral bulan VakıfBank, kupasını Akif Üstündağ'ın elinden aldı. Sarı-siyahlı oyuncular büyük mutluluk yaşadı. Kupa Voley'de finalin en değerli oyuncusu şampiyon takımdan Egonu seçildi.

KASAPOĞLU'DAN TEBRİK

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, kupanın sahibi olan VakıfBank Kulübü’nü yayımladığı mesaj ile tebrik etti.

Bakan Kasapoğlu, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi;

“İzmir’de Atatürk Voleybol Salonu’nda VakıfBank ile Fenerbahçe Opet arasında oynanan Voleybol Kadınlar AXA Sigorta Kupa Voley dörtlü finalinde rakibini mağlup ederek şampiyon olan VakıfBank Kulübü’nü kutluyorum. VakıfBank Kulübü’nün başarısında emeği geçen sporcu, teknik heyet, yöneticiler ve taraftarları tebrik ediyorum. Fenerbahçe Opet’i de dörtlü finaldeki mücadelesinden dolayı kutluyor, başarılar diliyorum.”

Editör: Habererk Com