WhatsApp, dünyanın en yaygın kullanılan anlık mesajlaşma servisi olarak, kullanıcı deneyimini iyileştirmek için sürekli yeni özellikler eklemektedir. Şirket şu anda, Windows, Android ve iOS işletim sistemlerindeki testlerine devam ederken, kullanıcı gizliliğini daha da güçlendirecek bir güncelleme üzerinde çalışmaktadır.

AutoCAD Alternatifleri: Profesyonel Çizim Yazılımları AutoCAD Alternatifleri: Profesyonel Çizim Yazılımları

Bu yeni güncelleme ile, kullanıcıların profil fotoğraflarının ekran görüntülerinin alınması engellenecek. Bu özellik, Meta’nın sahibi olduğu WhatsApp’ın Android platformundaki en yeni beta sürümünde fark edildi ve ayarlar menüsünün gizlilik sekmesinde yer alacak şekilde planlanıyor.

Kullanıcılar ekran görüntüsü almaya çalıştıklarında, “uygulama kısıtlamaları nedeniyle” ekran görüntüsünün alınamadığına dair bir uyarı ile karşılaşacaklar. WhatsApp, daha önce de kullanıcıların başkalarının profil fotoğraflarını indirmesini engelleyen bir güncelleme yapmıştı. Şimdi ise, kullanıcıların fotoğraflarının kötüye kullanılmasını önlemek amacıyla bu yeni adımı atıyor. Bu güncelleme, dolandırıcılık, taklit ve taciz gibi olumsuz durumların önüne geçmeyi hedefliyor.

Kaynak: Haber Merkezi